top of page
  • Yazarın fotoğrafıHira Göncüoğlu

10 Aralık İnsan Hakları Günü

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunun Haziran 1948'de hazırladığı ve birkaç değişiklik yapıldıktan sonra 10 Aralık 1948'de, BM Genel Kurulunun Paris'te yapılan 183. oturumunda kabul edilen 30 maddelik bildiridir. O günden bu yana her sene 10 Aralık'ta kutlanan İnsan Hakları Günü'nün etkinlikleri bu sene online gerçekleşti.


Felsefe ve Etik Değerler Kulübü çeşitli etkinliklerde bulundu. Gerçekleştirdikleri faaliyetlerden ilki öğrencilerin “İnsan Hakları Sizin İçin Ne İfade Ediyor?” sorusuna cevap verdikleri ve sonrasında insan haklarıyla ilgili çeşitli video kesitlerinden oluşan “UAA İnsan Hakları Günü” adlı videolarıydı. Bu önemli günün değerini bize tekrardan hatırlatmak ve üzerine tekrardan düşünmemizi sağlamak için bir söyleşi düzenlediler. Söyleşi "Hanna Arendt" Kötülük Problemi üzerineydi ve Akademisyen Koray Tütüncü katılımıyla ve bilgilendirici konuşmasıyla 10 Aralık’ta 17.00’de gerçekleşti.



10 Aralık’ın önemini unutmayan bir diğer kulüp de Üsküdar Amerikan İnteract Kulübüydü. Interact Kulübü, İnsan Hakları Günü’nün kutlanması için iki adet video hazırladı. Bu videolardan ilkinde kulüp üyeleri “barış” kelimesini düşündüklerinde akıllarına neler geldiğinden bahsettiler. Videoyu uluslararası platformlarda paylaştıklarından dolayı videonun dili İngilizce’ydi. 10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili hazırladıkları ikinci videoda ise başka Interact kulüpleriyle beraber bir bilinçlendirme videosu hazırladılar.


Çeşitli kulüpler de kendi sosyal medya hesaplarından bugünü kutladı. Bu etkinliklerde yer alan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize insan haklarının çok önemli bir konu olduğunu ve asla es geçilmemesi, unutmaması gerektiğini hatırlattıkları için çok teşekkür ederiz.

Comments


bottom of page