top of page
Back Logo (Clean, White).png
  • Birden Fazla Yazar

2. Dönem Sınavları Hakkında Açıklamalar



2020-2021 öğretim yılının sonuna yaklaşırken 2. dönem sınavlarının ne zaman ve nasıl yapılacağı gibi konular uzun süre boyunca akıllarda soru işaretleri oluşturmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı önceki açıklamalarında sınavların akıbetinin 17 Mayıs, yani bayram tatilinden sonra belli olacağını belirtmişti. Herkesin heyecanla beklediği haber uzun sürmeden geldi. MEB resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla 11 Mayısta ikinci sınavların opsiyonel olacağına dair bir açıklama yaptı.


11-18 Haziran haftasında yapılacak olan bu sınavlar 2. dönem konularını kapsayacak ve her dersten sadece tek bir sınav yapılacak. 9,10 ve 11. Sınıf öğrencilerinden sadece birinci dönem notları ile değerlendirilmek isteyen öğrencilerin velilerinin ise gerekli dilekçeleri dönem müdür yardımcılarına 21 Mayıs Cuma günü saat 15.00’a kadar yapılan duyurularda belirtilmiş olan mail adreslerinden ulaştırmaları gerekmekte. Dilekçeyi belirtilen zamana kadar göndermeyen öğrenciler, sınava giriyor kabul edilecek ve sınavlara girmedikleri takdirde bu sınavlardan “0” alacaklardır. İkinci sınavlara giren öğrencilerin sadece ilk dönem notlarını kullanma gibi bir tercihi olmayacak ve sene sonu ortalamaları iki dönemin notlarının ortalamaları kullanılarak hesaplanacak. Sorumluluk sınavları 21 Haziran - 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak. 2. Dönem sınavlarına mazeretle katılamayan öğrenciler, giremedikleri sınavların telafilerine de bu haftada girecek.


Mail Hesapları Aşağıdaki Gibidir:

1. Dönem’de aldığı notlardan değerlendirilmeyi seçen öğrencilerin sene sonu notları, ikinci dönemde girecekleri herhangi bir değerlendirmeden etkilemeyecek ve dönem ödevi notları yalnızca sınavları almayı tercih etmiş olan öğrenciler için geçerli olacak. Sınavlara girme kararı alan öğrencilerin bütün derslerin sınavından sorumlu tutulacak olup, ders seçemeyeceklerini göz önünde bulundurması gerekiyor. 12. Sınıfların değerlendirmeleri tamamlanmış olduğundan, yıl sonu notları iki dönemin ortalaması olarak belirlenecek ve 12. sınıflar bu uygulamadan yararlanamayacaklardır.


2. Dönem sınavlarını almayacak öğrencilerin aklında bunun yurtdışı üniversite kabullerine yaratabileceği etkiler hakkında endişeleri oluşmuştu. İkinci dönem notlarının olmamasının bir sorun yaratmaması adına okul tarafından transkriptlerde herkes için dönem notları yerine sene sonu notlarının kullanılmasına karar verildi. 12. sınıfların erken başvuruları sebebiyle onların transkriptlerinde 1. dönem ortalamaları da yer alacak.


- Begüm Burçak, Ece Yılmaz, İpek İlhan

Comments


bottom of page