top of page
Back Logo (Clean, White).png
  • Ege İlik

2022 FIFA Dünya Kupası: Üsküdar kimi destekliyor?

2022 Dünya Kupası geçen hafta itibariyle Katar'da başladı. Spekülasyonlar eşliğinde başlayan turnuva zevkli maçlara sahne olmaya devam ediyor. Bir günde 4 maç izlediğimiz, sıkışık bir fikstürde oynanan turnuvada 2. grup maçları oynanıyor. Bazı favorilerin yenildiği ve grup aşamasında zorlandığı turnuvayı hangi ülkenin kazanacağı ise merak konusu. Peki bu eşsiz turnuvada Üsküdar kimi destekliyor?


Arjantin

Yaptığımız anket sonucuna göre Üsküdar Amerikan öğrencilerinin %25.5 'i turnuvada Arjantin'i destekliyor. Kupaya 36 maçlık yenilmezlik serisiyle gelen tangocuların en büyük kozu şüphesiz ki Lionel Messi. 5. ve son turnuvasını oynayan yıldız futbolcu kupayı ülkesine getirmek istiyor. Lionel Scaloni önderliğinde Messi'ye daha uygun bir yapıyla gelen Arjantin turnuvaya büyük ümitler ile başladı fakat beklemediği bir mağlubiyet aldı. Suudi Arabistan karşısında 1-0 öndeyken 1-2 geriye düşen Arjantin, beraberlik golünü bulamadı ve zayıf rakibine boyun eğdi. Maçtan sonra takımda bir liderin olmadığı ve yenik duruma düştükten sonra Messi'nin sorumluluk almadığı yazıldı, Arjantinli yıldız Meksika karşısında sıkışık giden oyunda attığı mükemmel gol ile adeta eleştirilere "dur" dedi. Polonya maçı öncesi 3 puanda bulunan ve gruptan çıkmayı garantileyemeyen Arjantin şüphesiz ki Messi sayesinde hala favori konumunda ancak ortaya konan oyunun pek ümit vermediği bu iki maça rağmen Arjantin'in sonuna kadar gidip gidemeyeceği soru işareti.


İngiltere

Okulumuzun %20.6'sı ise bu turnuvada İngiltere'yi destekliyor. Katar'a Gareth Southgate önderliğinde gelen aslanlar Euro 2020 finali ve 2018 Dünya Kupası yarı finalinden sonra kupayı almak istiyor. Çoğunluğu Premier Lig oyuncularından oluşan kadronun derinliği İngiltere'nin en büyük avantajlarından biri. Kaptan Harry Kane önderliğinde ilk maçını İran karşısında 6-2 kazanan İngiltere'de Saka, Bellingham gibi genç yıldızlar göz doldurdu. 2. maçında çok donuk oynayan ve rakibi Amerika'ya göre daha az net pozisyona giren İngiltere'de Southgate'in taktikleri ve oyun planı en büyük soru işareti. Southgate, zor gol yiyen bir takım oluştursa da İngiltere hücumda yeteri kadar üretkenlik gösteremiyor. Grealish, Foden, Mount, Rashford ve Kane gibi üst düzey ve farklı tipte oyunculara sahip olan İngiltere'den kamuoyunun beklentisi akıcı, güzel ve gollü bir oyun. B grubunda yer alan İngiltere son maçını Galler'e karşı oynayacak. Genç ve dinamik kadroya sahip İngiltere sorunlarını bir kenara bırakıp Katar'da kupaya ulaşabilecek mi ?


Brezilya

Anket sonucuna göre okulumuzun %14.7'si ise Brezilya'yı destekliyor. Brezilya ile son turnuvasına çıkan Tite'nin takımı en güçlüler arasında. Takımın yıldızı Neymar dışında Vinicius Jr., Raphinha, Fabinho, Alisson gibi kendi bölgelerinde dünya yıldızı oyunculara sahip olan Brezilya turnuvaya Sırbistan karşısında Richarlison'un attığı iki gol ile başladı ve diğer takımlara net bir mesaj verdi. Sırbistan'a hiç şans tanımayan sambacılar üstün bir oyunla galip geldi. Akıllardaki soru ise 80. dakikada bilek sakatlığından dolayı oyundan çıkan Neymar'ın durumu. Bilek sakatlıklarının uzun sürebildiği ve Neymar'ın tedbir amaçlı son 16 turuna kadar yedek bekleyeceği gelen son bilgiler arasında. Sambacılar ilk maçların sonunda İspanya ile beraber oyun bakımından en büyük favori konumunda. G grubunda lider konumda bulunan Brezilya 2. maçını grubun 2.'lik adaylarından İsviçre karşısında oynayacak. Peki Brezilya Neymar önderliğinde 6. yıldızı takabilecek mi ?


Suudi Arabistan

Okulumuzun 11.8'i ise Suudi Arabistan'ı destekliyor. Turnuvaya Fransız teknik adam Hervé Renard önderliğinde gelen kartallar B grubunda mucizeler yaratıyor. 2012 ve 2015 yıllarında Zambiya ve Fildişi Sahili ile Afrika Kupası'na ulaşan, 2018'de ise Fas'ı Dünya Kupası'na götüren Hervé Renard'ın mentalitesi ve oynattığı oyun büyük beğeni toplamış durumda. Bütün oyuncularının Arabistan liginde oynamasından dolayı lig erken tatil edildi ve takım 6 hazırlık maçı ve uzun bir kamp dönemi geçirdi. Özellikle fizik kalitesiyle öne çıkan Arabistan, Renard'ın da yaptığı hamleler ile Arjantin'e karşı geriden gelerek kazandı ve Arjantin'in 36 maçlık serisine dur dedi. Maçtan önce Renard'ın "Piknik yapmaya gitmiyoruz, Arjantin'i yeneceğiz" açıklaması gündem oldu. Orta sahada Mohamed Kanno ve Al-Dawsari göz doldururken defans hattında ise Al-shahrani ve Saud iyi maç çıkardılar. 2. maçta da dönem dönem üstün oynamasına rağmen penaltı da kaçırdığı maçta Arabistan Polonya'ya 2-0 mağlup oldu. Maçtan sonra "Kimse unutmasın, biz daha ölmedik." açıklamsını yapan Renard, takmının Meksika karşısında galip geleceğinden emin. Turnuvaya gelirken 4. olup eleneceği tahmin edilen Arabistan en büyük hikayelerden birini yazmaya devam ediyor. Meksika'yı mağlup ederlerse gruptan çıkacaklar. Peki Renard ve öğrencileri son 16'ya kalabilecek mi ?


Portekiz-Katar-Fransa

Okulumuzun %4.9'luk bir kısmı Portekiz ve Katar'ı destekliyor. %3.8'lik kesim ise Fransa'yı destekliyor. Turnuvaya ülkenin ikonu olan Ronaldo önderliğinde gelen Portekiz Euro 2016 zaferinden sonra bu kupayı da kazanmak istiyor. Fernando Santos'un öğrencileri çok gol atıp çok gol yiyor, ilk maçında Gana'yı 3-2 ile mağlup eden Portekiz 2. maçında grubun bir başka güçlü takımı olan Uruguay ile oynayacak. Peki 37 yaşındaki ikon, ülkesini Katar 2022'de zafere taşıyabilecek mi ?


Ev sahibi Katar ise turnuvadan en erken elenen takım oldu ve Senegal karşısında aldığı 3-1'lik mağlubiyetten sonra turnuvaya veda etti. Katar'ın turnuvadaki tek golünü Almoez Ali kaydetti. Katar A grubunda 3. ve son maçını Hollanda'ya karşı oynayacak.


Son Dünya Kupası şampiyonu Fransa turnuvaya yine çok güçlü bir kadroyla geldi fakat antrenmanda sakatlanan Benzema ve Nkunku teknik direktör Didier Deschamps'ın planlarını bozdu. Deschamps'ın pragmatik oyunu mavileri 2018'de zafere taşımıştı. Fransa, takımın süperstarı Mbappe önderliğinde ilk iki maçını güçlü bir oyunla Avustralya karşısında 4-1 ve Euro 2020 yarı finalisti Danimarka karşısında 2-1 kazandı. 6 puanla gruptan çıkmayı garantileyen Fransa son maçını Tunus'a karşı oynayacak. Peki sakatlıklar ve kadro darlığı Fransa'yı kupa yolunda etkileyecek mi ?


Her yönüyle akıllarda kalacak bu turnuvada bizi çok daha fazla süpriz bekliyor. Dünyadaki bütün süperstarları barındıran bu özel turnuvada kupayı hangi takım kaldıracak ? 3. tur maçlarının ardından başlayacak son 16 turu ile final yolu şekil almaya başlayacak. Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Fifa Dünya Kupası'nın final maçı 18 Aralık günü saat 18.00'da 80.000 kapasiteli Lusail Stadyumunda oynanacak.










Comments


bottom of page