top of page
  • Birden Fazla Yazar

‘24 Dönemi için IB Başvuruları Açıldı!

IB (International Baccalaureate), lise öğrencilerine üniversite düzeyinde uluslararası geçerliliği olan bir sertifikayla mezun eden bir eğitim programıdır. IB programı; 3421 okulda, 157 farklı ülkede verilmekte. Okulumuzda da 2014-2015 akademik yılından beri IB eğitimi verilmektedir ve 10. sınıfta başlayıp 12. sınıfın kasımında bitmektedir.


30 Kasım’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında akıllarındaki soruların pek çoğuna cevap bulan 9. sınıflar, 19 Aralık’ta olacak ikinci toplantıda geri kalan sorularına da yanıt bulabilecekler. 9. sınıfların kafasındaki en büyük sorulardan ikisi, IB programına dahil olmak için yeterli olup olmadıkları ve de ileride ne kadar faydasını görebilecekleri oldu. IB sunumlarında, bu iki sorunun da cevabı açıklığa kavuştu.



Öncelikle, Türk üniversitelere gitme arzusunda olan öğrenciler için programın çok uygun olmadığı açıklandı çünkü bu iki yıllık zorlu süreçte üniversite sınavına hazırlanmanın zor olduğu belirtildi. IB öğrencisi olmanın faydaları, yurt dışı üniversitelerine girişlerinde kolaylıkta sınırlı kalmayıp benzer bir eğitim sisteminin içinde bulunmaları sebebiyle üniversite hayatına daha kolay uyum sağlarlar. Ayrıca programlı olmak, yeterli İngilizce bilgisine sahip olmak ve azimli olmak IB'de başarılı olmayı sağlayan birkaç örnek olarak gösterilebilir.


-İpek İlhan & Can Almelek

Comments


bottom of page