top of page
Back Logo (Clean, White).png
  • Övgü Elmas

24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmen, sözlük anlamıyla “Mesleği bilgi öğretmek olan kimse”. Beş sade ve yalın sözcük... Öğretmenliğin tanımı için fazlasıyla yetersiz. Peki ya nedir öğretmenlik? Öğrenciler için anlamı nedir? Öğretmenlik; doğruluktur, dürüstlüktür, güvendir, yardımlaşmadır. Öğretmenlik; sevgiyi göstermektir, saygıyı öğretmektedir, takım olmanın, birbirine destek olmanın değerini anlatmaktır. Öğretmenlik; nezakettir, iyiliktir ve her şeyden önemlisi insana, insan olmayı öğretmektir. Bazılarımız için bir anne, bir baba, sığınacağımız bir liman, düştüğümüzde tutup kaldıracak bir elin varlığını hissetmektir.


Biz öğrencilerin, 6 yaşında ilkokula başladığımız günden itibaren, ebeveynlerimizden sonra en çok güvendiğimiz insanlar öğretmenlerimiz olur. Ne zaman yardıma ihtiyaç duysak onlara koşarız, bize yardım edeceklerinden adımız kadar eminizdir çünkü. Onlara güvenirken tereddüt etmeyiz, bir şeyler anlatırken duraksamaz, düşünmeyiz çünkü biliriz ki onlar, bizim için her zaman en iyisini isterler. Ne zaman yanlarına gidip destek istesek, kendi ihtiyaçlarını bile bir kenara koyarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar. En değerlisi ise, biz onların hep orada olduklarını, bize destek olmak için beklediklerini bilir ve hissederiz. Onların övgüsü, onlardan başarılı olduğumuzu duymak kendimizi çok değerli ve önemli hissettirir bize. Bunun sebebi ise onlara verdiğimiz değerdir.


Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.”


Bize kattıkları tüm bu değerlerin dışında, bilim ve irfan sahibi bireyler olmamızda en önemli etkendir onlar . Karanlıkta kaldığımızda bize ışık kaynağı olan yine onlardır; bizlerin nitelikli bireyler olmamız için verdikleri emek ve çaba, her geçen gün öğrenimi bizim için daha kolay bir hale getirmek amacıyla ürettikleri fikirlerden rahatlıkla anlaşılabilir.


Yeni nesilleri en doğru şekilde yetiştirmek görevini en iyi şekilde yerine getirir ve bize kattıkları değerler sayesinde onları bir ömür boyu hatırlamamızı, sağlarlar.


Asla unutamayacağımız ve üstümüzde emeği çok olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun!

댓글


bottom of page