top of page
  • Yazarın fotoğrafıBerk Özenç

Apple’dan birçok yeni ürün!

Birçok kişinin bildiği gibi geçtiğimiz haftalarda Apple online bir etkinlik düzenledi ve bu etkinlikte bizlere birçok yeni ürün tanıttı. Apple tanıtmış olduğu bu ürünler ile 2021 yılına damgasını vurmuş oldu.


Tanıtılan ürünler:

  • M1 çipli yeni iMac'ler

  • M1 çipli yeni iPad Pro

  • mor Iphone 12 ve Iphone 12 Mini

  • AirTag.


Yeni iMacler

iMac’ler Apple’ın en çok satan masa üstü bilgisayarı olarak tanınır ve oldukça da önemli bir üründür. Apple, uzun yıllar sonrasında ilk defa iMac tasarımında bir değişikliğe gitmeye karar verdi. Bu değişikliklerin birçoğu yüzümüzü güldüreceğe benziyor


Tasarımdaki değişiklik en çok göze çarpan yenilik oldu. iMac'ler artık yalnızca gümüş renginde olmayıp (uzay grisi olan iMac Pro’lar hariç) yedi farklı renk seçeneği ile beraber gelmektedir. Renk seçenekleri arasında siyahın veya uzay grisinin olmaması birçok kişiyi şaşırtmıştır.


Renkler:

  • Yeşil

  • Sarı

  • Turuncu

  • Kırmızı/Pembe

  • Mor

  • Mavi

  • Gümüş



Tasarım


iMac’in yeni ince ve hafif kasası da birçok kişiyi mutlu etti. Apple logosu da artık bilgisayarın önünde bulunmak yerine Macbook’lardaki gibi arkasında yer almaktadır. Logonun önde bulunmamasından dolayı ekranın altında oluşan boşluk bazı insanları rahatsız etse de, genel tasarımı olarak birçok kişiyi memnun etmiştir. iMac’in yeni güç kablosu da eski Macbook’lardaki gibi manyetik bir yapıya sahiptir.



Donanım

Tasarımla beraber donanım olarak da çok önemli bir yenilik gelmiştir bu cihaza. Epeyce dikkat çeken bu donanımsal özellik ise Apple’nın sonbahar aylarında tanıttığı yeni Macbook’larının sahip olduğu M1 çipinin bu bilgisayarlarda da bulunmasıdır. Önceki İntel çiplerinden çok daha güçlü olan bu çipin yeni iMac'lerde bulunması birçok kullanıcının yüzünü güldürdü. Kullanıcıları tek üzen şey RAM’in 16 GB ile sınırlı kalmasıdır.



Burdaki tüm değişiklikler ne yazık ki yalnızca iMac 24 inç model için geçerlidir. 27 inçlik modele herhangi bir yenilik gelmedi ve hala eski kasayla satılmaktadır.


Türkiyede başlangıç fiyatı 14 bin 499 TL’dir.


Yeni IPad Pro

Yeni tanıtılan iPad Pro tasarım açısından çok, donanımsal olarak oldukça geliştirilmiştir. Dışardan bakınca önceki nesil iPad Pro’larla aynı gözükse de donanım açısından tüm iPad’lerden çok daha farklıdır. Yeni çıkan iMac’ler gibi bu yeni nesil iPad’e de M1 çipler gelmiştir. Yeni gelen M1 çipler sayesinde iPad’ler bilgisayar olmaya oldukça yakınlaşmıştır. Kullanmış oldukları yeni bir teknoloji sayesinde 12.9 inç olan iPad Pro modelinin Liquid Retina XDR ekranı Apple’nın oldukça pahalı olan ProDisplay monitörüyle aynı neredeyse aynı kaliteye ulaşmıştır. 11 inçlik modelde ise ekran normal Liquid Retinadır. iPad'lerde ek olarak Lidar Scanner geliştirilmiştir.

IPad’lerin tanıtılmasıyla beraber onlar için yeni beyaz klavyeli kılıf da tanıtılmıştır.

Ülkemizde daha bulunmasa da bu cihazlar 5G desteklemektedir. 2TB kadar bir depolama kapasitesine sahiplerdie.

Türkiyede başlangış fiyatı 8 bin 599 TL’dir.


Mor IPhone12 ve 12 mini

Geçtiğimiz sene tanıtılan iPhone 11 lerde bulunan mor renk birçok kişi tarafından oldukça beğenilmişti. Ne yazık ki, bu sene iPhone 12 ler ilk tanıtıldığında herhangi bir mor renk seçeneği yoktu. Yoğun talep üzerine Apple geçtiğimiz haftlarada iPad ve iMac’lerle beraber mor renkli iPhone 12 ve 12 mini’yi duyurdu. Herhangi bir donanımsal değişikliğe sahip olmayan bu telefonlar aynı zamanda bir fiyat değişikliği de yoktur.


AirTag

Birçoğunuz bu ismi büyük ihtimalle ilk defa duyuyor. Şirketin çıkarmış olduğu bu yepyeni ürünün amacı kaybolan eşyalarımızı bulmamızda bize yardımcı olmaktır. “Kaybetme alışkanlığınız kaybolur” sloganıyla tanıttıkları bu ürünü anahtarlık gibi eşyalarımıza taktıktan sonra Iphone’umu Bul aplikasyonu ile yerini görebilir hale gelmekteyiz. Ayrıca, telefonumuzdan bir tuşa basınca AirTag bir ses çıkarır ve eşyalarımızın yerini bulmamızda bizlere oldukça kolaylık sağlar.

Renkli renkli kılıfları ile tam bir anahtarlık gibi görünen bu cihazlar tekli paket (299₺) ve dörtlü paket (999₺) olarak satılmaktadır.


Son bir şey daha...

Ek olarak Apple TV 4K için beyaz kumandalar duyuruldu.


Etkinliğin Tamamı


Comments


bottom of page