top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Sertelli

Aslan'a Kartal Pençesi

10. haftanın en kritik karşılaşması büyük heyecana sahne oldu! Beşiktaş kendi evinde Galatasaray'ı 2-1'lik skorla mağlup ederek galibiyete ulaştı.


Maç Beşiktaş'ın yoğun ön alan presi ve pozisyonlarıyla başladı. 20. dakikaya kadar bu baskısını fazlasıyla sürdüren siyah beyazlılar, bolca pozisyona girse de gol sevinci yaşayamadı. Beşiktaş'ın azalan baskısıyla birlikte Galatasaray daha çok topla oynamaya ve ileri çıkmaya başladı. Akabinde de sarı kırmızılılar 33. dakikada Alexandru Cicaldau'nun ceza sahası dışından vurduğu müthiş vuruşla gol perdesini açtı. Golden sonra hızlı toparlanan Beşiktaş, Galatasaray'ın golüne 39. dakikada Larin'in attığı kafa golüyle yanıt verdi.


Beşiktaş bulduğu golden sonra oyunun hakimiyetini tekrardan eline aldı ve Galatasaray'ın kalesini doğru yüklenmeye devam etti. 64. dakikada ise istediği golü yine Larin'le kullandığı köşe vuruşunda buldu. Golün ardından Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, oyuna ofansif yönü ağır basan Babel ve Halil Dervişoğlu ile müdahalede bulundu. Galatasaray, yaptığı değişikliklerle ikinci golü bulduktan sonra baskısını gitgide azaltan Beşiktaş'ın üstüne gelmeye başladı. Üst üste pozisyonlarla Beşiktaş defansını bunaltan Galatasaray, 79. dakikada penaltı kazanarak istediği fırsatı elde etti ancak Mostafa Mohamed penaltı atışından yararlanamadı. Bütün riskleri almak zorunda kalan Galatasaray, kalecisi dışında bütün oyuncularıyla maçı tek kaleye döndürdü ancak gol sevinci yaşayamadı. Bu sayede derbide gülen taraf Beşiktaş oldu.


Sergen Yalçın karşılaşmanın ardından verdiği röportajda,

"Kazanmak çok önemliydi. Derbi maçları önemlidir ve kazanmak zordur. Güzel bir oyun oldu."

sözlerini kullandı. İki takımın da iyi bir oyun sergilediğini belirten Sergen Yalçın,

"Dostça müsabaka oldu. Oyuncular dürüst davrandılar. İki camiaya yakışır maç oldu. Maç berabere de bitebilirdi. Son dönemde yaşadığımız iyi olmayan sonuçlar var. Bu doğal olarak üzerimizde baskı yarattı. Hem bizim hem de oyuncuların üzerinde aldığımız sonuçların etkisi var. Bu antrenmanda da oyunda da net bir şekilde belli oluyor."

diye konuştu ve takımını tebrik etti.

コメント


bottom of page