top of page
  • Yazarın fotoğrafıThe Üsküdar Claw Editorial Board

Editorial № 3

Sevgili Okuyucular,


Öncelikle bu yazıyı, sizleri tebrik ederek başlamak istiyoruz. Bu zor ve karışık dönemi hep birlikte atlattık. Her birimiz bu süreçte yorulduk ama pes etmeden devam ettik. Bu inanılmaz bir başarıdır ve gurur duyulması gereken bir konudur.


Yazımıza, gazete ekibi olarak üstünde uğraştığımız birkaç projeyi detaylıca duyurarak ve gazetenin bu sayısını anlatarak devam edeceğiz.


UAA Tea Time Üzerine,

Röportaj Ekibimiz, son iki haftadır çok iyi çalışmalar yapmıştır. Birçok arkadaşımızla röportajlar düzenlemiş ve bu röportajlardan çok değerli yorumlar, düşünceler toplamışlardır. Gazetenin yayın kurulu olarak da bu değerli cevapları derleyerek - odağımız bu cevaplar olacak şekilde - müdürlerimizle kapsamlı bir röportaj düzenlemeye karar verdik.


Müdürlerimizle yapacağımız, Tea Time adını verdiğimiz, röportajımızda hem sınav haftasından hemen sonra attığımız anketlerden hem de röportajlarımızdan topladığımız soruları, yorumları ve düşünceleri sunacağız ve sizlerden gelen konuşmamızı istediğiniz konular doğrultusunda sorular yönelteceğiz.


Röportaj ekibimizin çalışmaları için canı gönülden teşekkür ediyoruz.


UAA Claw x Music Club Spotify Playlist’leri Üzerine,

Bu haftaki anketimizde sizlere en sevdiğiniz Türkçe ve Yabancı şarkılarınız soruyoruz. Anket cevaplarını derleyerek hafta içerisinde oluşturacağımız UAA Claw Spotify hesabımız üzerinden çalma listeleri oluşturacağız. Müzik Kulübümüzle ortaklaşa yürüttüğümüz bu projemizde başlıca 4 çalma listesi oluşturmayı planlıyoruz:

  • UAA’nın En Sevdikleri (Türkçe)

  • UAA’nın En Sevdikleri (Yabancı)

  • UAA’nın Ders Çalışma Çalma Listesi

  • UAA’nın Spor Çalma Listesi

Umarız ki anketimize katılarak UAA ailesinin ortaklaşa kullanabileceği bu çalma listelerini oluşturmamızda bize yardımcı olursunuz.


Politiklik, Apolitiklik ve Tarafsızlık Üzerine,

UAA Claw hiçbir zaman politik konulardan çekinmeyecektir. Kendimize bir gazete diyorsak ve sizlere, okuyucularımıza, gerçekten bir gazete hizmeti vermeyi hedefliyorsak gündemdeki politik, siyasi konulara da değinmemiz şarttır. Apolitiklik, tarih boyunca zararlı ve yıkıcı olmuştur; hele gençlere apolitiklik dayatmak, gelecekte bu tarz konularda bilinç ve deneyim eksiği insanlar ordusu hazırlamayı garantiler. Fakat, bunu demekle beraber, bu tarz konularda bir gazetenin tarafsızlığını korumasının öneminden de bahsetmemiz gereklidir. Haber yazarı, ele aldığı konuyu objektif ve yorumdan yoksun bir şekilde ele almalıdır. Bu noktada, bir gazete olarak, bizim hedefimiz size gündem hakkında bilgileri en düzgün şekilde sunabilmektir. Haberlerin, konuların yorumlanarak ele alınması görevini ise değerli köşe yazarlarımız üstlenmektedir.


Bir gazetenin başarılı bir gazete olduğunu gösteren şey, gazetenin okuyucularına verdiği bilgiler doğrultusunda o gazetenin okuyucularının sağlıklı ve mantıklı yorumlar yapabiliyor olmasıdır. Bizim de, UAA Claw olarak, mutlak hedefimiz tam anlamıyla budur, her zaman da bu hedefimiz doğrultusunda çalışacağız.


Haber yazarlarımızın bu konudaki duyarlılıkları ve titizlikleri için çok teşekkür etmek istiyoruz.

Comentarios


bottom of page