top of page
  • Yazarın fotoğrafıKaan Eroltu

Bir Yıldız Doğuyor: Arda Güler


Arda Güler benim ile aynı yaşta olmasından çok yakından takip ettiğim ve izlediğim bir oyuncu. Gençlerbirliği alt yapısından Fenerbahçe alt yapısına transfer olmuş Arda, profesyonel futbolcu olmayı daha sadece 16 yaşındayken tadabildi. Bu durum herkesin başına gelebilecek bir olay değildir. Arda gerçekten özel bir yetenek. Hem tekniği hem de karakteriyle kendinden üstün bir oyun sergilemekte. Bazıları Ömer Faruk Beyaz ile aynı kaderi paylaşacak demekte fakat kesinlike katılmıyorum. Arda oldukça çalışkan ve fizik bakımından da daha gelişime açık bir oyuncu. Lakin Ömer ne yazık ki öyle bir oyuncu değildi. Arda, çok yüksek bir potansiyel, özel bir karakter. Dünyada 17-21 yaş arasındaki çocuklar ya kayboluyor ya da yıldız oluyor. Arda 100 yılda bir gelecek bir yetenek. Ve bir yıldız olabilir.

"Eğer geleceği doğru planlanırsa Real Madrid’de oynayacak bir yeteceğe sahip. Altınordu dönemimizde dünyada izlemediğimiz takım kalmadı. Her yerdeki yetenek havuzuna sahip olduğumuz için rahatlıkla kıyas yapabiliyoruz."

Arda'nın yeteneğini destekleyen bu tip sözlerle benim bir nevi haklı olduğumu söyleyebiliriz. 5 yıl içerisinde çok iyi yerlere geleceğinden eminim eğer çok büyük bir sakatlık geçirmezse. Gerçekten Fenerbahçe'den çok büyük bir yıldız doğuyor. Alex gibi bir efsane olabilecek mi...

Comentários


bottom of page