top of page
  • Nur Deniz Kocakalay

Biz Voleybol Ülkesiyiz!

Son zamanlarda elde edilen başarılarıyla dillerden düşmeyen voleybol, Türk milleti olarak bizi gururlandıran ve gururlandırmaya devam eden bir spor dalı haline geldi. 2019'da Avrupa Şampiyonası'nda milli takımımız elde ettiği ikincilik madalyasıyla daha da taraftar kazanan voleybol, son zamanlarda ülkemizde en çok konuşulan sporlardan biri oldu. Voleybol hakkında fikir sahibi olmayanlarda da bir ilgi başladığını, bu spor hakkında bilgisi olan birey kitlesini gitgide büyüdüğünü görmeye başladık. Ardından gelen olimpiyat başarılarımız hem Türkiye'nin voleybolda adını bir kez daha duyurmasını hem de ülke içinde gurur atmosferinin oluşmasını sağladı. Taraftarlar gece gündüz demeden ya spor salonlarında ya da televizyon başlarında desteklerini hiç eksik etmemeye başladılar.


Milli takımımızın yanında Türk takımlarının Dünya kulüpleri arasında elde ettiği başarılar da bizi voleybolda hep ileriye götürdü. Daha beş gün önce Vakıfbank "Dünya Şampiyonluğu" unvanını 4. kez kazandı. Aynı turnuvada bir de Fenerbahçe "Dünya Üçüncülüğü" unvanını kazandı. Daha önceki yıllarda da Eczacıbaşı ve Fenerbahçe Kulüpleri de Dünya Şampiyonluğu'nu elde edip yine yüzlerimizi gülümsetmişti.

Hem milli takımımız hem de tüm Türk takımlarımızın elde ettiği başarılarla birlikte "Biz Voleybol Ülkesiyiz!" diye bir slogan yaratıldı. Aslında gerçekten ne kadar doğru bir slogan olduğunu yıllar geçtikçe daha da iyi anlamaya başladık. Hem dozunda fanatiklik hem de taraftarların desteğini boşa çıkarmayan, her şekilde bir başarı haberi aldığımız bir spor dalı olması ülkemizin "Voleybol Ülkesi" olarak anılması için en büyük sebepler olarak görüldü.


Fazlaca fanatik bulunduran ama bir türlü istenen galibiyetin alınamadığı spor dallarından çok, voleybol gibi, uluslararası yarışmalarda özellikle de olimpiyatlarda madalya kazandığımız ya da gururlandıran başarılar gördüğümüz spor dallarına daha çok destek vermek, ülkemize daha çok madalya gelmesini sağlayabilecek girişimlerden biridir. Ülkemizin farklı spor dallarında da var ve başarılı olduğunu göstermek hepimizin görevi olmalıdır.


Ülkemizin; adını daha çok duyurduğu, hep zorlu rakip olarak görüldüğü ve sonucunda da büyük başarılarla geri dönüldüğü bir milli takıma ve spor kulüplerine sahip olması elimizde olan en büyük övünçlerden biri. Bu başarıların değerini bilip, fark edip daha da çok destek vermeye başlayalım çünkü "Biz Voleybol Ülkesiyiz!".

コメント


bottom of page