top of page
  • Ata Erdal Yazgan

CES 2023: En İyiler

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından olan ve her yıl Las Vegas'ta düzenlenen CES, pandemi nedeniyle birkaç yıl aradan sonra 5-8 Ocak 2023 günleri arasında gösterime açıldı. İletişim, sağlık, ulaşım ve daha fazla alanda yüzlerce ürün, uygulama ve konseptin sergilendiği fuarda en çok ilgi görenler haberimizde.

LG Zero Connect

Sadece daha büyük be daha kaliteli görüntü veren televizyon üretme yarışı arasında LG, farklı bir ürün sundu: kablosuz televizyon. Sadece güç kablosu gerektiren televizyonda, yayın kablosu bir kutuya bağlanırken kutu, televizyonla kablosuz olarak iletişim kuracak ve televizyonun bağlantı olanaklarından bağımsız olarak yerleştirilmesini sağlayacak.


 

Bosch E-Bike ABS

Son zamanlarda popülerleşen elektrikli bisikletlerin güvenliğini arttıracak bu ürün, Bosch tarafından tanıtıldı. Halihazırda otomobillerde bulunan Antilock Braking System (ABS), aracın hızı, tekerlek dönüş düzeni gibi ölçümlere göre frenlemeyi ayarlar ve tekerleklerin kilitlenmesini ve kaymayı önler. Bu ürünle birlikte bu sistem, e-bisikletlerde de uygulanabilecek ve özellikle kötü yol koşullarında güvenliği arttıracak.


 

L'Oreal Hapta

L'Oreal tarafından geliştirilen ve alt markası Lancome tarafından bu yıl satışa sunulacak olan Hapta, motor becerileri gelişmemiş bireylerin de kolayca makyaj uygulayabilmelerini sağlayacak. Video çekiminde kullanılan gimbal ile benzer şekilde çalışıyor, dönme hareketi ve hareket sensörleri sayesinde titreşimlere rağmen stabil kalabiliyor. Ürün, 3 saatte şarj olabilecek ve tam şarjla 1 saatlik kesintisiz kullanım vadediyor. L'Oreal, kullanım alanlarını arttırmak amacıyla farklı eklentileri piyasaya sürmeyi de planlıyor.


 

Moen Temassız Musluk

Moen tarafından geliştirilen yeni akıllı musluk, tamamen temassız olarak el hareketleriyle kontrol edilebiliyor. Su açılıp kapanabiliyor, sıcak veya soğuk ayarlanabiliyor. Aynı zamanda Google ve Amazon gibi sesli asistanlarla kontrol edilebilen ürüne, su sıcaklığı ve verilecek su miktarı gibi komutlar verilebiliyor.


 

Lenovo Yoga Book 9i


Lenovo'nun tanıttığı yeni notebook, iki ekrana sahip. Klavye de eklenebilen bilgisayar, üç parçalı bir tasarıma sahip. İki ekran, birçok farklı düzende, örnek olarak yan yana, üst üste veya masa üzerinde düz olarak, kullanılabiliyor. 2100 dolar fiyat etiketiyle haziran ayında satışa çıkması bekleniyor.


 

Kaynakça


Comments


bottom of page