top of page
  • Yazarın fotoğrafıThe Üsküdar Claw Editorial Board

Editorial № 1

Sayın okuyucu,


UAA Claw gazetesinin yayın kurulu olarak bu yazıyı yazıyoruz. Bu bizim ilk başyazımız olacak, umarız beğenirsiniz.


Öncelikle bütün okuyucularımızı tebrik ederek başlamak isteriz. 2020 üzgünlüklerin, kayıpların ve kızgınlığın senesi olmuştur ama sen, okuyucu, 1 Ocak 2021’e başarıyla ulaştın. “Çok da büyük bir başarı değil bu” diyebilirsiniz fakat gerçekten başarıdır ve gurur duymanız gereken bir başarıdır. Bu sene en yakınımızdakileri, akrabalarımızı, arkadaşlarımızı, idollerimizi kaybettik ama umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. 07.50’de kalkıp yatağımızda oturarak ne kadar kötü bir sene geçirdiğimizi düşündüğümüz karanlık sabahlarda bile yılmadık, dişlerimizi fırçaladık, suratımızı yıkadık ve o sabah 8 dersine katılmaya çalıştık. Yarına ulaşmak için her zaman çabaladık ve çabalamaya devam edeceğiz çünkü yarın her zaman bugünden daha iyi olacak.


Okul gazetesinin yayın kurulu olarak, arkadaşlarımızın, öğretmenlerimizin ve müdürlerimizin uğraştığımız yazıları okuyup sevmelerinden çok gurur duyuyoruz. Bütün okurlarımıza içtenlikle ve samimiyetle çok teşekkür ediyoruz çünkü sizlerin seveceği içerikler hazırlamak için zamanımızı harcıyoruz. Biliyoruz ki hala gelişmemiz gerekiyor ve kendimizden emin bir şekilde söyleyebiliriz ki gelişeceğiz. Çünkü Üsküdar Amerikan gibi bir okul, bir lisenin sahip olabileceği en kaliteli gazeteyi hak ediyor. Sizlerin geri bildirimlerinizi ve yorumlarınızı her zaman dinlemeye devam edeceği ve kendimizi bu yorumlarınız doğrultusunda geliştireceğiz.


Şu an için hatırlamanız gereken en önemli şey 2021’i 2020’den daha iyi yapmak SİZE bağlıdır. 2021’in daha iyi bir sene olacağını garantileyen hiçbir şey yok elimizde, sadece olmasını umabiliriz, ama kesin olarak bildiğimiz tek bir şey var: 2021’i şekillendirmek bize bağlıdır. Dış etkenler güçlü ve bastırıcı olabilir, bu sene de üzülebiliriz fakat yapabileceğimiz en sağlıklı ve verimli şey pes etmeden yolumuzda devam etmektir, çünkü unutmayın ki azim ve istekle her şey başarılabilir. Şimdilik bu boş sayfa olan yeni yıldan faydalanın ve kendinize odaklanın. Hak ediyorsunuz çünkü.

 

Dear reader,

This is the editorial board of the UAA Claw paper. This will be our first editorial so we hope that it will be a good one.

We would like to start off by congratulating all the readers. 2020 has been a year of sadness, loss and anger yet you, the reader, have successfully made it to January 1, 2021. It might seem like an insignificant feat but in reality, it is something that you should be proud of. We have lost those closest to us this year, our relatives, our friends, our idols and role models yet we have not given up. Even in times when we woke up at 07.50 in the morning and sat on our beds, in darkness just thinking about how bad of a year it has been, we brushed our teeth, washed our faces and at least tried to attend that 8 o’clock class. We have strived and we will continue to strive to make it to tomorrow as tomorrow will always be better than today.

We as the editorial board of our school’s newspaper take pride in how our own classmates, teachers and principles enjoy what we work on. We thank you all from the bottom of our hearts as you are the reason why we spend our time and effort writing and researching content. We know that we still have to improve and we can surely say that we will improve. Because a school like Uskudar American Academy deserves the highest quality newspaper a high school can have. We will always continue to listen to your feedback and improve from there.

For now, don’t forget that making 2021 a better year than 2020 is up to YOU. There is no guarantee that 2021 will be better, we can only hope that it will be, yet we know for certain that 2021 will be what we’ll make of it. External factors can be strong and repressive, we might experience sadness in 2021 as well but the most healthy and productive thing we can do is to continue on our journey with resilience as we know that with determination and will everything can be accomplished. Now, make use of the blank slate that is the new year and focus on yourself. You deserved it.

Comments


bottom of page