top of page
  • Aksu Kaypmaz

Fransa 3. Karantina sürecine girdi!

Fransa, hastanlerin dolup taşmasına sebebiyet veren Covid-19 vakalarındaki artış yüzünden üçüncü ulusal karantina sürecine girdi.


Elzem olmayan bütün mağazalar ve okullar dört haftalık bir süreç için kapatılacaktır. Aynı zamanda akşam 19.00 ile sabah 06.00 arası sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanacaktır.


Vakaların aşırı artması

Cuma günü, Yoğun Bakım Ünitelerindeki (YBÜ) durumu ciddi olan Covid hastalarının sayısı, yüzde 145’lik bir artış göstererek beş ayın en büyük artışına sahip oldu.


Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Covid hastaları için hastanelere daha fazla hastane yatağı ulaştırılacağının sözünü verdi. Aynı zamanda Başkan Macron, Fransa'nın Koronavirüs vakalarını başka bir karantina uygulamaya gerek kalmadan kontrol altında tutmayı ummuştu.


Fransa, şu anda yoğun bakım ünitelerinde yaklaşık 5.000 Covid hastasına bakıyor. Cuma günü ülkede 46 bin 677 yeni vaka ve 304 ölüm kaydedildi.


Geçen Cumartesi günü yürürlüğe giren kısıtlamalara ek olarak, bu Salı gününden itibaren insanların da evlerinden 10 km'den fazla uzaklaşmak için geçerli bir nedene ihtiyaçları olması gerekmeye başladı.

Comments


bottom of page