top of page
  • Nur Deniz Kocakalay

Geç Olmadan Değerini Bilelim: Su!

Su, şu an dünyamızda değerini bilemediğimiz ama yaşamak için muhtaç olduğumuz şeylerden biri. Suyun değerini, onu kaybettiğimiz zaman anlamamak için şimdiden harekete geçmeliyiz. Şimdi durup suyun yok oluşunu izlersek bizden sonraki nesillere susuz bir dünya bırakacağız. Suyu korumak için tüm çabamızla mücadele etmeliyiz.


Su, günden güne hızla azalıyor. Bizse günden güne azalışını önlemek için yavaş hareket ediyoruz. Su azaldıkça suyla ilgili reklamlar, afişler artıyor; herkesin daha çok bu konuda bilgilenmesi sağlanıp dikkat çekilmeye çalışılıyor. Ancak bir gün suyumuz tükendiğinde her yerde afiş ya da reklam olması bizim hiçbir işimize yaramayacak. Bu reklamlar yayımlanıyor, afişler asılıyor ama insanlar için etkisi az oluyor. Bu dünyayı gelecek nesillere yaşanabilir bir şekilde bırakmak için etkisi çok daha büyük önlemlerle dünyadaki herkesi etkilemeliyiz.


Suyu korumak için dünya ve ülke çapında çoğu kurum ve kuruluşlar hareketler, bilgilendirmeler yapıyor. Çoğu insan bu konunun ne kadar ciddi olduğunu yavaş yavaş anlamaya başlasa da yakında anlamak için zamanımız tükenmiş olacak. Daha büyük çaplı ve daha katı kurallar getirilmezse suyumuz beklediğimizden çok daha hızlı tükenecek.


22 Mart Dünya Su Günü suyun önemini tüm dünyaya hatırlatmak ve farkındalık yaratmak için kutlanan bir gündür. 1992'den beri 22 Mart'ta kutlanan bu günün değerini bilmeli ve bundan sonraki her bir gün suyu israf etmemek ve bir sonraki nesillere taşımak için çaba sarf etmeliyiz.

Comentarios


bottom of page