top of page
  • Alara Onur

Manifestation, Çekim Yasası Nedir? Gerçekten böyle bir şey var mı?

“Her şeyi değiştirme gücüne sahipsiniz, çünkü düşüncelerinizi seçen ve duygularınızı hisseden sizsiniz. İlerledikçe kendi evreninizi yaratırsınız.”

-Rhonda Byrnes, The Secret'ın yazarı


Özellikle günümüzde oldukça yaygın olan manifestation’ı evrene isteklerimizin gerçekleşmesi için enerji, mesaj göndermek olarak tanımlayabiliriz. Mesela bir şeyin olmasını çok istiyorsak( bu sağlık,mutluluk,akademik başarı ya da aşk olabilir) bilinçaltımızda bunu çok istersek ve sürekli olmuş olduğu zaman nasıl olacağını hayal edip düşünürsek istediğimiz şeyi basit bir şekilde manifest etmiş oluruz. Çekim yasası dediğimiz kavram da manifest ettiğimiz olayın ya da durumun gerçekleşmesidir. Yapılan dua ibadeti de aslında bir tür manifestation’dır.


Peki bunlar ne kadar doğru? Yoksa istediğimiz şeylerin olacağına dair kendimize güvence vermek için bilinç dışı anlamlar mı yüklüyoruz?


Bence evet gerçekten bir şeyi çok istediğimizde o şeyi nasıl istediğimize de bağlı olarak olayların olma olasılıklarını etkiliyoruz. Çünkü aslında hayat enerji dengelerinden oluşur ve nasıl bir enerji gönderirsek o şekilde geri alırız enerjiyi. Bu yüzden yaşama olumlu bir pencereden baktığımızda başımıza olumlu olayların gelmesi de beklenen bir sonuç. Her şeyden önce manifestation kişinin kendisini sevmesi ve kendini isteklerine layık bulmasıdır. Manifestation’u daha kapsamlı yapabilmek için bazı metotlar var. Bunların önde gelenleri


3-6-9 Metodu

Bu metot manifest edilen hayali sabah 3,öğlen 6, gece yatmadan 9 defa yazılması ile yapılır. Numerolojide spiritüel anlamı olan bu rakamların enerjiyi daha güçlü hale getirdiğine inanılır.



Gözünde Canlandırma

Gerçekleştirilmek istenen hayallerin detaylı bir biçimde zihinde fiziksel bir resme dönüştürülmesi düşüncelerin fiziksel forma kavuşmalarını hızlandırır. Ne kadar çok detaylı resmedersek manifestation’ımız o kadar etkili olur.


Yüksek Sesle Söyleme

Kişinin hayallerini hem kendine hem çevresine hem de evrene yüksek sesle dile getirmek kişinin kendi hayallerine olan inancını besler, öz değerini ve enerjisini arttırır.



Kısacası manifestation özünde farkındalığa dayalı bir hedef gerçekleştirme uygulamasıdır. Çekim yasası ve manifestation ile hayatınızda daha optimistik bir bakış açısı benimseyebilir ve böylece kendinizi de güzel fırsatlara ve durumlara açabilirsiniz.


Comments


bottom of page