top of page
Back Logo (Clean, White).png
  • Yazarın fotoğrafıBerk Özenç

Marvel’ın O Özel Filmi

Hayranların uzun zamandır beklediği Spiderman: No Way Home çıkalı neredeyse iki hafta oldu. Bu iki hafta içersinde de 1 Milyar doların üzerinde gişe yaparak pandemi döneminde en çok gişe yapan film ünvanını aldı. Birçok kişi filmi oldukça sevdi ve eleştirmenler tarafından da oldukça iyi yorumlar aldı. Fakat film bazı insanlar tarafından da over rated olarak değerlendiriliyor. Bu yazıda film hakkındaki düşüncemi, bazı soruları ve devamında neler olacağı hakkındaki edindiğim bilgileri paylaşacağım. İki hafta sonra hala izlemediyseniz spoiler yememek için devamını okumayın ve defolup filmi izleyin.




Film Nasıldı

Öncellikle ben filmi oldukça beğendim. Filmi izlerken hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum ve izlediğim salonun da birçok sahneyi alkışlaması benim şahsen seyir keyfimi baya bir arttırdı. Benim beklentilerimin çoğunu karşıladı film. Normalde oyunculuğunu iyi bulmadığım Tom Holland'ın da bu filmdeki performansı bence gayet iyiydi. May Hala'nın ölüm sahnesinde çok iyi oynamış kendisi ve bu filmle onu Spiderman rolüne gerçekten yakıştırdım. Üç Spiderman'in de filmde beraber olması ve aralarında geçen diyaloglar zaten bütün hayranları mutlu etmeye yeter. Filmi ama bence esas güzel yapan şey finaliydi. Finalde Peter’ın büyük bir fedakarlık yapıp tüm dünyaya ve beraberinde hayatta olan tek sevdiklerine kendini unutturtması karakter için çok önemli bir andı. Strange tüm dünyaya Peter’ı unutturduktan sonra da Peter’ın MJ ve Ned’i mutlu ve güvende görünce kendisini onlara hatırlatmaya çalışmasından vazgeçmesi de benim çok hoşuma gitti. O meşhur “büyük güç büyük sorumluluk ister” lafının hakkını veriyor. Arkadaşlar bu filmde inanılmaz bir character development var ve artık Spiderman Ironman’in yan çarı olmaktan çıkıyor. Filmin de güzel bir film olmasının sebebi de bu.


Şunu da belirtmek isterim. Filmin hayranları çok mutlu edebilmesi 20 yıllık bir sürece dayalı. Önceki filmler çıkmış olmasaydı ve bu filmde tüm karakterler bir araya gelmeseydi, final dışında film unutulur bir şey olacaktı. Ayrıca garip mantık hataları da yok değil. Electro Spiderman’in kim olduğunu bilmemesine rağmen o evrene niye geliyo? Peter MIT çalışanıyla konuşmayı nasıl unutabilir salak mı? Ned tekte nasıl portal açabiliyor? Bunun gibi sorular cevaplanamasa da filmi izlerken beni o kadar da çok rahatsız etmedi ve seyir keyfimi düşürmedi. Beni tek mutsuz eden şey Green Goblini filmde yeterince görememekti. Filmin ana kötüsü o olsa da onu bence doğru düzgün göremiyoruz. William Dafoe çok iyi bir oyuncu ve filmde korkunç gözüküyordu. Filmde onu daha fazla görseydik zaten baya mutlu ayrıldığım sinemadan daha da mutlu ayrılacaktım.



Amazing Spiderman 3?

Andrew Garfield’ın oynadığı The Amazing Spiderman filmleri hayranlar tarafından genel olarak beğenilmedi bu nedenle de Sony seriyi aniden bitirdi. Hayranlar Andrew’ın performansı için ise karışık fikirlere sahipti ancak yıllar sonra No Way Home’da Andrew’ı birkez daha gören hayranlar bu sefer oyuncuyu desteklemeye başladı. No Way Home’un ardından hayranlar Amazing Spiderman 3’ün gelmesini istediler ve sosyal medya üzerinden bu isteklerini Sony’e dile getirmeye çalıştılar. Geçtiğimiz günlerde de hayranlardan biri instagram üzerinden Andrew’un dublörünü Amazing Spiderman için tebrik ederken dublör “teşekkür ederim” diye bir cevap verdi. Bunun üzerinde hayranlar filmin gerçekten geleceğini düşünüp her ne kadar heyecanlansa da dublör daha sonrasında bunun bir yanlış anlaşılma olduğunu ve hayranın No Way Home’dan bahsettiğini sandığını yazdı. Bu filmin olmayacağı anlamına gelmiyor fakat çünkü geçmişte de oyuncuların bunun gibi konularda yalan söylediğini gördük. Filmde Tom Hardy'nin Venom'unun da olacağı söyleniyordu.









Comments


bottom of page