top of page
  • Yazarın fotoğrafıNehir Elkin

Mezun Röportajları - Computer Science - Bora Elkin

Robert Kolejinden ne zaman mezun oldun?

2020


Okulunun sana kazandırdığı en önemli şey neydi?

Okulumda baska hiç bir yerde edinemeyeceğim deneyimler kazamdığımı düşünüyorum. Hem arkadaşlarım hem öğretmenlerimin bana çok katkısı oldu. Robert Kolej’deki alışılmışın dışındaki İngilizce, Türkçe ve Tarih dersleri vizyonumu çok genişletti.


Hangi üniversiteye gittin? Neden bu üniversiteyi seçtin? Okulundan memnun musun?

University of Toronto’yu seçtim. Bu tercihimde hem okulun kalitesinin ve prestijinin önemi oldu hem de Kanada’da hayatın diğer opsiyonlarıma göre daha yaşanası olduğunu düşünmemin önemi çok oldu.


Hangi bölümü seçtin, neden bu bölümü seçtin?

Bilgisayar bilimi okumayı seçtim. Küçüklükten beri bu dalla ilgim vardı ve potansiyelinin ve alt dallarının sınırsız olduğunu düşündüğüm için bu dalı seçtim.


Robert bu seçimde sana nasıl yol gösterdi?

Seçimimde Robert’in çok bir etkisi olduğunu söyleyemem. Benim görüşüm ne kadar bazı sinav odaklı aldığımız dersler olsa da Robert’in eğitimi daha genel bir eğitim ve lisedeyken bilgisayar bilimi okumak istediğime kendim karar verdim.


Hangi AP derslerini aldın, neden bu dersleri seçtin?

AP English Language and Composition, Calculus BC, Physics 1, Chemistry aldım. Bu dersleri İngiltere başvurularımda da kullanmak amaçlı daha sayısal odaklı seçtim.


CS okumak isteyen birine verebileceğin en iyi tavsiye ne olurdu?

Vereceğim en iyi tavsiye emin olması ve neye giriştiğini bilmesi gerekiyor. Çünkü Üniversitedeki 1.5 yıllımda bu işin sevilmeden imkansız olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda kimsenin kodlama bildiği için rahat edeceğini düşünmemesi lazım. Ben çok kodlama geçmişim olmadan başladım bölüme ve yine de beni en çok zorlayan kısımlar hep daha teorik kısımlar oldu.


Mezun olunca ne yapmak istiyorsun? Hayallerin neler?

Mezun olunca ne yapmak istediğimi hiç bilmiyorum zaman gösterecek.



Comments


bottom of page