top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Zıngır

Nedir Bu EXXEN?


EXXEN hakkında ilk izlenimin ne oldu?

Tasarımları çok iç açıcı değildi bence, bu nedenle de kullanıcının gözüne çok hitap etmiyor. Aynı zamanda biraz aceleye geldiğini düşünüyorum çünkü 1 Ocak tarihinde çıkarıldı, bence bir ürünü çıkarmak için yeni yıl hiçbir zaman iyi bir seçenek değil. İnsanlar her şeyin telaşı içerisinde, bu dönemde çıkması bence çıkış başarısını engelledi. Siteye girdiğim anda karşıma çıkan ilk şey reklamlı veya reklamsız paketler oldu. Açıkçası zaten para verilen bir şeyde reklam olmaması gerekiyor. Para verdiğim bir şeyi reklamlı izlemek istemem, hele ki bu kadar çok reklam varsa hiç istemem. En sonunda içeriklerin çoğunu izlediğimde iptal etmek istedim, içerikler haftalık geliyorsa ben neden tercih edeyim? Zaten içerikler genel kitleye hitap etmesi için basitleştirilmiş. O an popüler ne varsa birleştirilmiş gibi. İnsanlar için de geçerli. İptal etmeye çalışırken iptal butonunu bulamadım, şaşırtıcıydı. Komik aslında, iptal edemezsen para vermeye başlıyorsun yedi gün sonunda. Hesap iptal linki var ancak sitede çıkmıyor. Arkadaşım bana linkini attı ben de iptal ettim. Exxen’e para versem üzülürdüm açıkçası. Gizlilik sözleşmesi BluTV’den zaten, üzerinde uğraşılmamış. 900 milyon yatırıldı denen bir platformda böyle şeyler yaşanması özensiz geldi. Sence başka bir yerli platforma ihtiyaç var mıydı?

Olması taraftarıyım ama şöyle bir şey var ki zaten BluTV ve PuhuTV var ve gayet iyi işler yapıyorlar, aynı zamanda Netflix Türkiye de var. Türk içerikler var zaten. İçerik platformuna ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum, özgün içeriğe ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Exxen içerik üretemediği için YouTube’daki içerikleri satın aldı. Olan içerikleri insanlardan çekip aldılar, izlemek için para alıyorlar. YouTube’da bedava reklamla izlenilen içerikler şu anda Exxen’de hem parayla hem de reklamlı sunuluyor.

YouTube’daki içeriklerin EXXEN’de ücretli hale getirilmesi doğru mu sence? Bence değil. İzleyen reklamlı da olsa bedava izliyordu. Şimdi hem reklamlı hem ücretli hem de bir hafta bekleme süreli aynı içerikler. Para vererek izlersen izle demişler adeta. Alınan içerikler de aylık 10tl ücrete değmez bence. Değmiyor.


Peki sizler EXXEN hakkında ne düşünüyorsunuz?

Comments


bottom of page