top of page
Back Logo (Clean, White).png
  • Yazarın fotoğrafıGüneş Yıldız

Okula Geri Dönüş

MEB'in kararıyla liselerde önümüzdeki iki hafta, haftada iki günlüğüne yüz yüze eğitime geçilecek. Dileyen öğrenciler kampüste buluşacak. Yüz yüze eğitim hangi tarihler arasında yapılacak? Okula geri dönüşte dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Okulumuz hangi sağlık önlemlerini aldı? Soruların cevapları ve daha fazlası yazımızda.

Mart 2020’de başlayan çevrimiçi eğitim, tüm seviyeler için kısmen sona eriyor. 7 Haziran’dan itibaren dileyen öğrenciler haftanın iki günü eğitimlerine yüz yüze devam edecekler. Prep ve 9. sınıflar pazartesi ve salı günleri, 10 ve 11. sınıflar ise perşembe ve cuma günleri kampüste derslere girecekler. Çarşamba günleri de kampüs temizliği ve dezenfeksiyon işlemleri yapılırken öğrencilerin tamamı çevrimiçi eğitime devam edecekler. 11-18 Haziran tarihleri arasında ikinci dönem sınavları yapılacak ve 18 Haziran yüz yüze eğitimin son günü olacak. 21-25 Haziran tarihleri arasında ise çevrimiçi eğitime devam edilecek.



Yüz yüze eğitim yapılacağı günlerde servislerle ulaşım sağlanmayacak, öğrenciler kendi imkanlarıyla okula gelecekler. Okula girişler okul kimlik kartlarıyla yapılacak. UAA tişörtleri, UAA eşofman üstleri ya da sweatshirtleri giyilecek. Ayrıca yemek servisi olmayacak ve öğrenciler sularını kendileri getirecek. Tüm yiyecekler okul bahçesinde yenecek. Öğrenciler, Dr. Coles'un paylaştığı derslik bilgilerine göre öğretmenlerinin dersliklerine gidecekler. Ders programlarında bir değişiklik olmayacak. Ayrıca Dr. Coles, öğrencilerin %100 şarj edilmiş bilgisayarlarıyla gelmesi gerektiğini hatırlatmakta.


Okulumuz okula geri dönüşte çeşitli sağlık önlemleri almış bulunmakta. Yerleştirilen termal kameralarla girişte öğrencilerin ateşleri ölçülecek. Sınıflara girerken ve çıkarken öğrenciler dezenfektan kullanacak ve sınıflarda ekstra maske bulunacak. Dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra öğrencilerin bireysel tedbirlere uymaları da öğütlenmekte. Öğrencilerden her zaman tıbbi maskelerini takmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri beklenmekte. Ayrıca sosyal mesafe kurallarına uyulamayacağı için futbol, basketbol gibi takım oyunlarının oynanmasına izin verilmeyecek.


Önümüzdeki iki hafta öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirlerini görmeleri ve zaman geçirmeleri için bir fırsat olacak. UAA Claw ekibi olarak 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde pandeminin etkilerinin azalması, aşılanmanın hızlanması ve herkesin kampüse geri dönmesini umuyoruz.

Comentários


bottom of page