top of page
  • Yazarın fotoğrafıGüneş Yıldız

Okulumuzda 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Etkinlikleri

Son dönemlerde kadın cinayetlerindeki artış ve İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin gündemde oluşu nedeniyle kadın hakları Türkiye’de hassas bir konudur. Bu sebepten ötürü 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü hayli önemli bir gün. 5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı veren yasanın kabulü ile her yıl bugün Kadın Hakları Günü olarak kutlanmakta. Okulumuzda ise bu gün anısına çeşitli etkinler yapıldı.


Toplumsal cinsiyet eşitliği adına çalışmalarda bulunan HeForShe kulübü, kadın temalı bir resim yarışması ve sergisi düzenledi. Jüride resim öğretmenlerimiz Emine Köknel, Mete Cirit ve Serkan Şahin yer aldı. Yarışmanın birincisi 10-I sınıfından Armağan Gül, ikincisi 9-C sınıfından İpek Su Yücel, üçüncüsü ise 10-F sınıfından Lâl Yıldırım oldu. Mansiyon ödülü ise 9-D sınıfından Ada Abamor’a layık görüldü. Tüm katılımcıları ve ödül alan öğrencileri tebrik ederiz. Sanat kulübü iş birliğiyle hazırlanan sanal galeriye ise buradan ulaşabilirsiniz.



Interact kulübü ise 5 Aralık Cumartesi günü saat 16.00-17.00 arasında kadın hakları ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Acarkent, Alman, Ayazağa Işık, Beşiktaş, Dolmabahçe, Enka, Fatih, Fenerbahçe, İelev, Koç, Maltepe Bahçeşehir Koleji, Notre Dame De Sion, Pierre Loti, Robert, SEV Amerikan Koleji, Sarıyer, Tevitöl ve Üsküdar Amerikan liseleri Interact kulüpleri ev sahipliğinde İstanbul Barosu kadın hakları uzmanı Av. Aylin Moralıoğlu ağırlandı.


Bu etkinliklerde görev alan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Bizler gibi bilinçli gençlerin yöneteceği geleceğin Türkiye’sinde kadın haklarına daha duyarlı bireyler yetişecek. Daha eşitlikçi bir ortam yaratmak için farkındalık sahibi gençlere ihtiyacımız var.

Yorumlar


bottom of page