top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Sertelli

Peki Ya Sorun Ne?

Futbol milli takımımızın çalıştırıcısı Şenol Güneş istifa etti.

Medya ve halk tarafından sıkça eleştirilen teknik adam Hollanda karşısında alınan 6-1 gibi ezici bir mağlubiyetin ardından milli takımdan istifa etti. Euro 2020 öncesi olağanüstü bir ivme yakalayan millilerimizin form grafiği turnuvayla beraber yerle bir oldu. Peki ya bunun asıl sebebi neydi?

Şenol Güneş'in en çok eleştirilen yönü hiç kuşkusuz kadro tercihleriydi. Bu konuda üzerine çok fazla gidildi. (En çok da büyük takım taraftarları tarafından.) Bütün herkesi memnun etmek için turnuvada bir dakika bile süre vermediği oyuncuları kadroya aldı. Sonuç olarak kadro dinamiğini değiştirmiş ve asıl kovalaması gereken hedeften uzaklaşmış oldu.

Bir teknik adamın ifadelerinin ve psikolojisinin oyuncularının üzerine yansıdığını sporda sıkça görmüşüzdür. Euro 2020 ile birlikte başlayan bu motivasyon düşüklüğü takımın başarısını ve belki de geleceğini doğrudan etkilemişti. Çıkılan maçların hiçbirinden beklenilen sonuçlar da alınamamıştı. Bunun da asıl sebebi turnuvaya tam anlamıyla hazır olmamaktı. Yapılan kampın oyuncuların aileleriyle beraber düzenlenmesi, oynanan hazırlık maçlarının hiçbirinin turnuvanın sertlik ve kalite düzeyinin yanından bile geçmemesi bunun başlıca sebeplerindendi. Üstelik yapılan basın açıklamalarında başarısızlık sadece motivasyona bağlanmıştı. Geçerli bir sebep sunulmaması basın mensuplarına ve izleyicilere hiç de tatmin edici gelmiyordu. Bu açıklamaların ardından akla gelen ilk soru ise " Tek sorun motivasyon muydu?". Kimse sorumluluğu üstlenmiyor, sonunda bütün oklar Şenol Güneş'i gösteriyordu.

Şenol Güneş çıktığı basın toplantılarında sadece yenilgilerden bahsedildiğini, olumlu olayların çabuk unutulduğunu söylüyordu ama futbolun bir tabela oyunu olduğunu, günün sonunda herkesin tabelaya baktığını unutuyordu. Bu kadar tecrübeli bir teknik adamın yaptığı bu acemice yorum kendi sonunu hazırlamıştı.

Comments


bottom of page