top of page
Back Logo (Clean, White).png
  • Defne Horasanlı

Sağlıklı Bir Yaşam İçin 6 Tavsiye

Sizin için en değerli şey ne? Kimileri para, ev, araba, vb. yanıtlar verecektir. Fakat maddi ihtiyaç hiçbir zaman manevi ihtiyaçların önüne geçmemelidir. Bu soruya verilebilecek en güzel cevaplardan biri sağlıktır. Sağlık kavramını en iyi anlatan atasözlerinden biri “bir şeyin gerçek değeri ona gereksinim duyulduğunda anlaşılır” anlamına gelen “Abanın kadri yağmurda bilinir.”sözüdür. Yani sağlık çok değerlidir çünkü sağlığımız yerinde olmadığında hiçbir şey yapmak istemeyiz. En basit işler bile zor görünür bize. Fakat pek çok insan kıymetini bilemez sağlığın, genellikle kaybedince anlarlar.



Bu yazıda sizlere sağlımızı korumak için yapılabilecek şeylerden bahsedeceğim. Son günlerde artan hastalıklara karşı bağışıklığınızı güçlendirmek için bu 6 madde ile sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz:




  1. Beslenmenize dikkat edin! Her gün 3 ana ve 3 ara öğün tüketin. Ana öğünlerde her besin grubundan yiyecek tüketmeye özen gösterin. Ara öğünlerde ise cips, çikolata gibi abur cuburlar yerine meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklar tüketebilirsiniz.

  2. Bol bol su içmeye özen gösterin. Su içmek, vücudumuzun sağlığı için çok önemlidir çünkü organların sistemli bir şekilde işlemesine katkıda bulunur. Su içerek pek çok hastalığı atlatabiliriz.

  3. Geç saatlerde yemek yemeyin ve hafif beslenin. Geç saatte yemek yemenin sonucunda kan şekeri seviyesinde artış, kalp hastalıkları, obezite ve asitlik gibi çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşılabilir. Hafif besinler ise midenizi yormaz ve mide hastalıklarıyla karşılaşma olasılığını azaltır.

  4. Vitamin tüketin. Vitaminler sağlığımız için çok önemlidir. Vitaminler doğal besinlerden- yani meyve, sebze ve benzerlerinden- alınabildiği gibi hap veya şurup şeklinde de alınabilir. Metabolizmamızın sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için ve bağışıklık sistemimizin güçlü kalması için vitaminler çok önemlidir. Vitaminler aynı zamanda hasta olma olasılığını da bir hayli azaltır.

  5. Bol bol egzersiz ve spor yapın. Bazı insanlar, voleybol, basketbol ve futbol gibi takım sporlarını severken bazı insanlar ise tenis, yüzme ve bisiklet gibi bireysel sporları tercih ediyor. Fakat her türlü spor sağlıklı bir hayat sürmenize katkı sağlar. Kısa bir yürüyüş bile çok şey değiştirir emin olun!

  6. Stresten uzak durun! Pek çok insan günlük hayatında stresle başa çıkmaya uğraşıyor. Bunun sonucunda mutsuz ve depresif bir hayat yaşıyor ve bu mental bozukluk hastalıklara bile yol açabiliyor. Stresle başa çıkabilmek için şu kavramı hayat felsefemiz haline getirmemiz çok önemli, “ Carpe Diem”. Bu kavram anda kalmak ve anı yaşamak gibi anlamlara geliyor. Anı yakalayarak daha stressiz ve mutlu bir hayat yaşayabiliriz.

Comments


bottom of page