top of page
  • Berat Deniz Eroğlu

Sınıfı Kapanmış Bir Öğrenci İle Röportaj

Geçen seneye göre sence online eğitimde bir gelişme veya kötüleşen bir yön var mı?

Bence online eğitimde pek bir gelişme yok. Hatta kamera açma zorunluluğu olmadığı için ben tam odaklanamadığımızı düşünüyorum. Ama onun dışında bence aynı devam ediyor.


Online ve yüz yüze eğitimde derslerin verimliliği açısından nasıl değerlendirirsin?

Yüz yüze eğitim kesinlikle çok daha verimli geçiyor online da bağlantı kopmaları olabiliyor ama yüz yüzede öğretmen direkt öğrenciyle irtibat halinde olduğu için bence daha etkili bir öğrenme oluyor. Tabi yüz yüze eğitimin de erken kalkmak gibi büyük problemleri de var.


Sınıfça (veya bireysel) online’a döndüğün dönem ve okula yüz yüze geldiğin dönemden hangisini tercih edersin?

Okula yüz yüze geldiğimiz dönem bence hem sosyal hem de eğitim açısından daha iyi. Dersler çok daha verimli geçiyor, aynı zamanda arkadaşlarla çok daha iyi bir vakit geçirebiliyoruz.


Sence sınıfın kapatılması icin 2 kisi yeterli mi? Online’a dönme kuralının nasıl olmasını tercih edersin?

Ben sınıf kapatılmadan önce iki kişiden bir şey olmaz diye düşünüyordum daha fazla da olsa yine çok etkilemez diye düşünüyordum da şimdi kapatılınca gerekli olduğunu anladım çünkü sınıf 2 diye kapandı ve şimdi 4’e çıktı. Aynı zamanda korona olanların sesleri kötü geliyor. Yani bence 2 kişinin sınıf kapatılması için yeterli olması mantıklı.


Okulun koronanın yayılımını engellemek adına aldığı önlemlerin faydalı olduğunu düşünüyor musun?

Bence faydalı özellikle maske çıkarmak her zaman yasak, camlar her zaman açık olması, her sınıfta dezenfektan var. Yani okulun korona önlemleri bence yeterli ve düzgün.


Ülkemizin corona yönetiminde nasıl olduğunu düşünüyorsun?

İlk başlarda en azından koronanın ilk çıktığı dönemlerde bir korona artışı yüksek seviyede olmuştu ama sokağa çıkma yasakları gelince özellikle 2020 yazında çok daha düşmüştü. Şu anda devlet ve halk birazcık rahatlığa kapıldı, insanlar alıştı gibi artık. Maskeye artık özen düştüğünden dolayı vaka artışı oldu bence.


Artan corona vakalarını da göz önünde bulundurursak sence online eğitime dönmek mi daha mantıklı yoksa yüz yüze eğitim olarak devam etmek mi?

Ben LGS döneminde online olduğu için aslında başta çok mutlu olmuştum çünkü konular azalmıştı. Ama sonra okuldaki online eğitimde zor olduğunu fark ettim. Hem ders dinleme açısından hem de sosyallik açısından online eğitimin kötü yanları var. Eve çok kapanmış olunmuş olunduğundan dolayı bence yüz yüze eğitim daha mantıklı.


Comments


bottom of page