top of page
  • Yazarın fotoğrafıKaan Eroltu

Sıradan Günler


Bu senenin bittiğine inanmak güç. Belki de bu yılı mumla arayacağız kim bilir. Alışılmışın dışında bir yıl ve sıradanlaşan günler… Belki de bir yavaşlamaya hepimizin ihtiyacı vardı.

Alışılmışın dışında bir yıl geçirdiğimize hem fikiriz herhalde. Günlerimiz, haftalarımıza; haftalarımız, aylarımıza benzedi. Her şey sıradanlaştı. Geçirdiğimiz her gün birbirinin aynısıydı sanki. Hatta bazılarımız günleri birbirine karıştırıyordu. Mesela dün yılbaşıydı. Hiçbir farklılık olmadı benim için. Sade ve yalın bir gündü. Diğer günlerime benzediği için sıradan ve basit bir günden öteye geçemedi. Birçoğumuzun her günü aynıydı. Her gün aynı olunca yılın nasıl bittiğini de anlayamadık. Pek bir eğlencemiz olmadı fakat bu sene eminim ki diğer senelerden daha çok hatırlanacak zira birçok şeyi fark etmiş olduk.

Bilim kurgu filmlerindeki sahnelerden öteye geçemeyen bu yaşam tarzını gerçekten benimsemiş olduk. Yüz yıl düşünsek hiç kimsenin aklına gelmeyecek zamanlar yaşadık. Evin içine de hayatımızın sığabileceğini gördük. Birçoğumuz yeni beceriler kazandı. Hayat yavaşladı, teknoloji hayatımıza daha da çok yerleşti. Yaşamımız dokuz ay içinde tamamen değişti. Pandemi dönemi hayatta her zaman değişimin olduğunu kanıtladı bize.

Herakleitos’un, değişmeyen tek şey değişimdir sözünün sahibinin, ne kadar da haklı olduğunu gördük. Sıradan günlerde bile değişim vardı. İnsanların yaptıkları sıradandı ama insanlar büyük bir değişime uğradı. İnsanlar hayatları ve istekleri hakkında düşünmeye başladı. İnsanlar hayattaki önceliklerine karar verdi ve hayata olan bakış açılarını değiştirdi. Her şey değişimi nerede aradığına bağlı olduğunu gördük. Değişimi yaptıklarımızda değil de içimizde ararsak pandemi sürecinin bizi çok değiştirdiğini söyleyebiliriz. Sanki bu sıradan günler o kadar da kötü olmadı, ne dersiniz?

Yorumlar


bottom of page