top of page
  • Yazarın fotoğrafıThe Üsküdar Claw Editorial Board

UAA Claw Ekibinden UAA '27 Dönemine...

Sevgili UAA ‘27 Dönemi,


Merhaba! Mektubumuzun sizi asıl ilgilendiren kısmına geçmeden önce sizlere biraz kendimizi tanıtmak ve kim olduğumuzdan bahsetmek istiyoruz. Biz, The Üsküdar Claw (veya farklı bir kullanımı ile UAA Claw) ekibi olarak, tamamen öğrenciler tarafından yönetilen, Üsküdar Amerikan Lisesi’nin haftalık olarak gündem ile ilgili yazılar yazan; okulumuz mezunları, öğretmenleri, öğrencileri ile röportajlar yapan; birbirinden farklı konular üzerine köşe yazıları yazan; ClawCast adı altında çeşitli aralıklarla podcastler yayınlayan; zaman zaman okul genelinde çeşitli sorular ile ilgili anketler düzenleyen, sokak röportajları yapan ve sonuçlarını yayınlayan bir gazeteyiz. 4 Aralık 2020’de ilk sayısını yayınladığımız gazetemiz, o tarihten beri 347 yazı yayınlamış ve halihazırda ise ekibimiz yeni sene için hazırlıklar yapmaktadır.


Haber Merkezi, Röportaj Muhabirliği, Köşe Yazarlığı, Halkla İlişkiler ve hepsinin başında olan Yayın Kurulu ekibimiz ile aynı anda birden fazla proje üzerinde çalışan ve haftalık olarak içerik üreten ekibimiz, bu zamana kadar Üsküdar Amerikan Lisesi topluluğuna çok sayıda içerik hazırlayıp sundu.


Bahsettiğimiz tüm içeriklerimize sitemizden ulaşabilirsiniz!


Kendimizi tanıttığımıza göre sıra, sizlere bu mektubu asıl yazma sebebimizde…


Biliyoruz, bu stresli seneler boyunca çok çalıştınız, yüzlerce test, binlerce soru çözdünüz, LGS sınavına girdiniz ve artık birer Üsküdar Amerikan öğrencisi oldunuz. Biz ise UAA Claw olarak sizlere okulumuzu öğrencilerin gözünden bir nebze olsun anlatmak, belki de başka hiçbir yerde karşılaşamayacağınız bakış açıları sunmak (yapılan çeşitli sunumlar ve tanıtımlardan bağımsız bir şekilde) ve 146 yıllık bir tarihe sahip olan okulumuzu tanıtmak istiyoruz.


Üsküdar Amerikan Lisesi ile ilgili bilmeniz gereken bizce en önemli şeylerden birisi okulumuzun çok köklü bir tarihi ve kültürü olması.


Okulumuzun kurulduğu 1876 tarihine uzanan fotoğrafların olduğu dijital arşivimize erişmek isterseniz bu linke tıklayabilirsiniz


“Üsküdar Amerikan Liseli olmak”, bu okulda okuyacağınız 5 sene boyunca çok kez duyacağınız ve zaman geçtikçe ne anlama geldiğini daha iyi anlayacağınız bir kavram. Okulumuzda kısa bir alışma süreci sonunda şunu hiç şüphesiz fark edeceksiniz: Okuldaki üst dönemlerinizden öğretmenlerinize, öğretmenlerinizden arkadaşlarınıza herkes, siz onlardan yardım istediğiniz sürece size yardım etmek için hazır ve orada. Bazen bir sorunuz olduğunda, birisiyle konuşmak istediğinizde veya sadece gideceğiniz binayı ve sınıfınızı bulamadığınızda her an birisini durdurup yardım isteyebileceğinizi bilmek okulumuzun en güzel yanlarından bir tanesidir.


Okulumuz ile ilgili bahsetmek istediğimiz bir diğer nokta da gazetemize ek olarak birçok farklı ilgi alanına hitap eden 100’e yakın kulüp ve organizasyon bulunmakta. Kulüp tanıtım haftasında sizlere tanıtılacak olan kulüplerimize kayıt olup farklı deneyimler kazanmak, arkadaşlıklar edinmek ve vakit geçirmek için çok fırsatınız olacak.


Bu kısa yazımızda biliyoruz ki daha anlatamadığımız çok şey var… Ama umuyoruz ki okulumuzu deneyimledikçe doğru seçimi yapmış olduğunuzu kendiniz de fark etmiş olacaksınız.


UAA Claw Yayın Kurulu olarak sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz ve hepinize iyi bir hazırlık yılı dileriz! And remember, prep is not a holiday ;)


-The Üsküdar Claw Yayın Kurulu


ความคิดเห็น


bottom of page