top of page
Back Logo (Clean, White).png
  • Yazarın fotoğrafıGüneş Yıldız

UAA’nın Kedileri Dile Geldi! Instagram'da Kedilerimiz:

Kampüsümüzdeki hangi kedilerinin Instagram hesabı var? Neler paylaşıyorlar? Kimler hesaplar için fotoğraf çekiyor? Kedilerimizin en sevdikleri aktiviteler neler? Siz nasıl okulumuzdaki kedi topluluğuna yardımcı olabilirsiniz? Soruların cevabı ve çok daha fazlası için tıklayınız!

Hayvanlarla haşır neşir olan herkes en az bir kez kendisine sormuştur: “Acaba bu kedi neden bu kadar düşünceli görünüyor? Acaba köpeğim konuşabilse neler derdi?” Adeta bir kedi cenneti İstanbul’da yaşayan ve otuza yakın kediye yuva olan Üsküdar Amerikan’da okuyan/çalışan birçok kişi de eminim ki kedilerin zihninde neler olup bittiğini merak etmiştir. UAA kedilerini temsilen açılan Instagram hesapları ise bu soruları yanıtlar nitelikte.


İlk Instagram hesabı yeni kedimiz Hülya adına bir grup 11. sınıf öğrencisi tarafından açıldı. Hülya, kendi bölgesi ilan ettiği Martin ve Morgan koridorlarında ve koltuklarında uyuklamayı sevdiği Red Room’da çekilen foroğraflarıyla sosyal medyaya girişini gerçekleştirdi.

Hülya popülerlik kazandıkça çeşitli öğrenci ve öğretmenler de dm yoluyla Hülya’nın fotoğraflarını DM yoluyla yöneticilerle paylaşmaya başladı. Bu fotoğraflardan anladığımız kadarıyla Hülya, Barton sınıflarına girip öğrencilere derslerinde yardımcı olmaktan hoşlanıyor.

Hülya’yı takiben okulun demirbaşlarından Luca, Kuduruk ve Silky Paws isimleriyle de biliniyor, Instagram’ı keşfetmeye karar verdi. Hülya ve Luca’nın biyografisine bakılırsa bu ikili birbirinin en yakın arkadaşıher ne kadar zaman zaman yorumlarda ufak tartışmalara girseler de!

Luca çoğunlukla basketbol kortunda ya da Barton’ın arka bahçesinde kameralara yakalanmakta. Öğrenciler Luca’nın öğle teneffüsünde yemeklerini çaldığını iddia ediyor. Gözlemlerimize göre Luca’nın en sevdiği yiyecek karışık tost!

Luca’nın hesabına şu anki öğrencilerin yanı sıra mezunlarımız da katkıda bulunmakta. Mezunlarımızdan Melis May Sarfati, 2019'da çektiği bir fotoğrafı hesabın yöneticisiyle paylaşarak Luca’nın #tbt (throwback tuesday) akımına katılmasını sağladı.

Kervana katılan bir başka kedimiz de Panda. Kendisini miyavlayarak öğrencilerden nazikçe Bowker tarafındaki çeşmeyi açmalarını rica eden kedi olarak tanıyor olabilirsiniz. Sosyal medyaya bazı kampüs kedilerden geç katılmış olsa da aslında en fazla sosyal medya tecrübesi olan kedi Panda. Geçen yıl Panda’nın çeşmeden su içtiği bir video, Twitter’daki ünlü bir kedi sayfası tarafından paylaşılıp on binlerce kullanıcı tarafından beğenilmişti. İşte Panda’nın hesabından benzer bir video:

Uzun süredir okulumuz topraklarında bulunan bir başka kedi ise Sosis. Okula girdiğinizde muhtemelen ilk olarak Sosis’le karşılaşıyorsunuzdur. Kendisi Huntington önü ve okulun ana girişini kendine yer belirlemiş. Sosis’in asabi görünmesine bakmayın, sadece görevini yapıyor: Okulumuzu yabancılardan koruyor! Sizi benimsedikten sonra eğer Oval’de oturacak olursanız kucağınıza kurulup mırlamaya başlar.

Görevine ara verdiğinde ise yemekhanenin etrafında dolaşmayı ve satranç oynamayı tercih ediyor. En sevdiği tatil de Yılbaşı. Elf kostümü giyerek kampüs kedileriyle dans edip bu güzel günü kutlamak en sevdiği aktivite.

Hesabı olan son kedimiz ise Angel. Kendisini “Gym kedisi” ya da “Okan” isimleriyle tanıyor olabilirsiniz. Gymde, kalorifer peteklerinde ve soyunma odalarında kestirmeyi seviyor. İlginçtir ki gymden hiç uzaklaşmamasına rağmen Angel kampüsün en uyuşuk ve uykucu kedisi! Kendisini sevdirmek dışında gymde yapılan sınavlar esnasında öğrencilere miyavlayarak şans dilemek ve kucaklarına oturup kopya vermek en sevdiği aktiviteler arasında. Maalesef ki Angel’ın hesabı hacklendiğinden dolayı Instagram adresini paylaşmayacağım. Ancak bazı fotoğraflarını aşağıda görebilirsiniz:


Kampüs kedilerimiz kendi aralarında ve öğrencilerle etkileşimde bulunmakta. Ayrıca İngilizce departmanından Ms. Ware’in kedileri Ziggy ve Stardust da ara sıra kedilerimizle konuşuyor. Kedilerimizin yedikleri mamalar, COVID-19, öğrenciler ve diğer birçok konu hakkında düşüncelerine bu hesaplardan ulaşabilirsiniz. @cats.of.uaa hesabından da okulun tüm kedilerinin ne kadar fotojenik olduklarını öğrenebilirsiniz. Bu kedilerin bir kısmı okulun ana mekanlarında gezinirken daha büyük bir kısmı ise daha ıssız yerlerde yaşamayı tercih ediyor. Round House’ın etrafı ve “Kediköy” ismini alan Kinney Cottage’ın arkası eşsiz güzellikte kedilerle doldu. Okul ruhuna katkılarından, motivasyonumuzu artırmalarından ve hayvan sevgisini aşılmalarından ötürü kedilerimizi okulda barındırıyor olmaktan çok mutluyuz. Eğer siz de kampüs kedilerinin mama ve veteriner masraflarına katkıda bulunmak isterseniz aşağıdaki banka hesabına bağışta bulunabilirsiniz.


Yapı Kredi Bankası Zeynep Kamil Şubesi

Selin Fevziye Kınay hesabı

TR530006701000000066955916

Comments


bottom of page