top of page
  • Melek Azra Yaman

@uaa_affirmations Sayfası ile Röportaj

Bugün, öğretmenler dahil olmak üzere, hepimizin çok severek takip ettiği UAA Affirmations sayfasının adminiyle/adminlerinden biriyle röportaj yaptık, sizin de merak ettiğinize inandığımız birçok soru sorduk.


UAA Affirmations sayfasını açmak nasıl aklınıza geldi?

Instagram’da komik bir affirmations sayfası görmüştüm benim sayfam gibi ironi kullanıyorlardı. Fark ettim ki olan bir şeyi değilmiş gibi gösterince insan aslında biraz rahatlıyor. Acaba bu “affirmations” temasını UAA’ya uyarlasam ve okuldakilerin ortak olarak düşündüğü komik veya üzücü şeyleri ironik bir şekilde paylaşsam nasıl olur diye düşündüm ve hesabı açtım. Mesela okulun çok zor olduğunu düşünüyorsunuz “Hayır UAA zor değil” deyince hem komik hem de relatable (kendinizle özdeşleştirebildiğiniz) oluyor, insan tek böyle hisseden kendi olmadığı için de rahatlıyor ve eğleniyor bunu görünce. Örneğin “Hayır yarın 3 tane quizim yok” deyince de komik oluyor. Böyle bir sürü fikir geldi aklıma böylece hesabı yarattım.


Sadece öğrenciler değil öğretmenler arasında da UAA Affirmations oldukça ilgi gördü. Sayfanın bu kadar ilgi toplayacağını düşünüyor muydunuz?

Ben hesabı açarken hesabı beğenen çok kişi olacağını tahmin etmiştim çünkü yaratıcı ve komik gönderiler hazırlıyorduk. Ancak hiç bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiştim. Hesap bir anda patladı ve hesabı açtığımızın yaklaşık 5. günü 500 takipçiye ulaştı, gerçekten çok şaşırdım. Hesabı açarken bir hedefim yoktu sadece eğlencesine açmıştım. Öğretmenlerin bu kadar beğenmesine de öğrencilerin bu kadar beğenmesine de çok şaşırdım. Ancak en çok şaşırdığım UAA mezunlarının da çok ilgi göstermesiydi. Mesela şu an Oxford ve Harvard’da okuyan UAA mezunlarından takip edenler var, görünce baya şaşırmıştım. Kendileri UAA’yı özleyince sayfaya bakıyorlarmış.


Hesap çok aktif, 1 günde 30 post attığınız da oldu. Her gün nasıl bu kadar post atabiliyorsunuz?

Açıkçası bir gün gece 3’e kadar post hazırladığımı hatırlıyorum. Bir gün de arkadaşımla buluşmak yerine eve gelip tüm akşam post hazırlamıştım. Açıkçası bu sayfaya çok emek harcadık, değdiğini düşünüyorum. Tabii sosyal hayatımı veya ders çalışmalarımı engellediğini, etkilediğini fark ettiğim noktada telefonumu kapatıyorum ve post yapmayı bırakıyorum. DM üzerinden çok fazla post isteği geliyor, hem onlara yetişmek hem de kendi fikirlerimizi post yapmak çok zaman alıyor ancak bir şekilde hallediyoruz.


Hesabı kaç kişi yönetiyorsunuz?

Admin/lerin kimliğinin gizliliği bizim için çok hassas bir konu. Hesabın admini belirsizken daha doğal ve samimi olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle sayıyı da söylememe kararına vardık, bazen tekil kişi bazen çoğul kişi konuşuyorum. Gizlilik hassas bir konu olduğu için böyle bir karar aldık.


İlerde kimliğinizi açıklamayı düşünüyor musunuz?

Herkes admin/leri çok merak ediyor biliyoruz. Eğer 1000 takipçi olursak ve bir aksilik çıkmazsa 1 Haziran’da açıklamayı düşünüyoruz.


Etrafınızda yakın arkadaşlarınızdan adminin siz olduğunu öğrense şaşıracak insanlar var mı yoksa biliyorlar mı?

Ben bu soruları yanıtlayan admin ve hesabın kurucusu olarak tecrübemden bahsedeceğim. En yakın arkadaşıma admin olduğumu söylediğimde inanamadı. Açıkçası insanların böyle bir sayfa açmasını pek beklemeyeceği biriyim. Bu çok güzel çünkü bu sayede kimliğimi gizli tutmak daha da kolay oluyor. Sadece bir arkadaşım biliyor ama diğer arkadaşlarıma söylersem de şok olacaklarına eminim. Umarım her şey güzel giderse 1 Haziran’da öğrenecekler.


İnsanlar etrafınızda hesabınız ile ilgili konuştuğunda adminin siz olduğunu belli etmemek zor oluyor mu?

Evet, hemen konuyu değiştirmeye çalışıyorum. Arkadaşlarım bu hesaptan bahsetmeye başlarsa hemen çok alakasız bir şey söylüyorum “Sizce kapitalizm mi daha iyi sosyalizm mi?” gibi. Çünkü belirttiğim gibi admin gizliliği bizim için hassas bir konu, ağzımızdan kaçırmayı göze alamayız bu nedenle hep konuyu değiştiriyoruz.


İlerde meme ve affirmation dışında başka fikir/projeleriniz var mı?

Okuldaki binaları/dersleri/kedileri/başka şeyleri rate’lediğimiz bir seri gelebilir. Bir süredir bu projeyi düşünüyoruz. Onun dışında şimdilik sadece meme ve affirmation paylaşmayı düşünüyoruz tabii yeni bir fikriniz olursa her zaman bize DM’den yazabilirsiniz, her DM mesajını okuyoruz.

Comments


bottom of page