top of page
  • Ege Yamakoğlu

Uzun süredir beklenen yaz havaları kapıda


Bildiğiniz gibi Mayıs ortasında kısa süreli yazdan kalma havalardan sonra ülkemiz peş peşe gelen kuzey kökenli sistemlerin ve serin ve yağışlı havanın etkisi altında kalmıştı. Serin, takvimin Haziran’ı değil de Nisan’ı gösterdiğini düşündürecek bu havaların ne zaman kendisini güneşli yaz günlerine bırakacağı merak konusu.


Son verilere göre İstanbul ve Marmara genel itibariyle Pazartesi gününe dek sıcaklıklar normallerin altında seyredecek, fakat kademeli olarak ısınma gözlenecek. Cumartesi günü cuma gününden, pazar ise cumartesinden daha sıcak olacak. Pazartesi gününe dek özellikle geceler üşütebilir. Gündüz ise gölgede serin, güneşte ise ılık hava koşulları gözlenecek.


Pazartesi gününün ardından ise sıcaklıklar hem gündüz hem gece mevsim normallerinde ölçülecek. Gündüz 27-28 derecelere ulaşacak termometre değerleriyle yaz kendini iyice hissettirmeye başlayacak, fakat sıcaklıkların henüz bunaltıcı seviyelere ulaşması beklenmiyor. Geceleri yine ince bir şal veya hırka bulundurmak akıl karı olacaktır. Yaklaşık 15-17 derecede olacak sıcaklıklar dışarıda üşütebilir.


Önümüzdeki 15 gün içerisinde herhangi bir önemli yağış beklenmiyor, fakat özellikle önümüzdeki cuma, cumartesi ve salı günleri yerel aralıklı sağanak geçişleri gözlenebilir. Bunun dışında gökyüzünde güneş bolca görülecek, parçalı bulutlu hava koşulları hakim olacak.


17 Haziran itibariyle yağışlı ve serin sistem etkisi altına girme ihtimalimiz bulunsa da şu anlık vade bundan bahsetmek için çok uzun.


Kısacası uzun süredir beklenilen yaz artık kapıda ve yeni haftayla beraber kendisini gösterecek.

Kommentare


bottom of page