top of page
Back Logo (Clean, White).png
  • Yazarın fotoğrafıBerk Özenç

Venom’un 2. Filminden İlk Fragman!

Geçtiğimiz pazartesi Sony Pictures ve Marvel ortak yapımı olan Venom’un 2. filmi Venom Let There Be Carnage’ın ilk fragman çıktı. Fragman, Woody Harrelson’un canlandırdığı ve filmin kötü karakteri olan Carnage’ı izleyicilere sunarak birçok kişiyi mutlu etti. Pandemi nedeniyle sinemaların açılmasını beklemek yerine Netflix gibi online film ve dizi izleme platformlarında çıkan diğer filmlerin aksine bu filmin 24 Eylül 2021 tarihinde yalnızca sinemalarda çıkacağı ve yaş sınırının önceki filmde de olduğu gibi 13 yaş ve üzeri olacağı duyuruldu.



Kim bu Carnage?

Carnage karakteri bir nevi, Spider Man’in azılı düşmanı Venom’un kırmızı halidir. Kendisi de Venom gibi simbiyot adı altındaki bir uzaylıdır ve başka bir canlı ile birleşince Spider Man’in canavarlaşmış haline benzeyen büyük boyutlu bir yaratığa dönüşmektedir. Orjinalinde zaten kötü olan Venom karakteri için bile oldukça kötü sayılan bu karakter etrafındakilere korku saçmaktadır.


Peki Carnage nasıl ortaya çıktı?

Çizgi romanlardaki hikayesine göre, olaylar Marvel evreninin Joker’i sayılan psikopat seri katil Cletus Kasady ile Eddie Brock yani Venom’un aynı hapishane hücresini paylaşmasıyla başlar. Bu dönem içersinde Eddie Brock simbiyottan ayrıldığı için Venom’a dönüşememektedir. Simbiyot hapishaneye girip Eddie Brock’a geri dönmeden önce arkasında kırmızı bir simbiyot daha bırakır ve bu simbiyot Cletus Kasady ile birleştikten sonra Venom’dan kat ve kat daha güçlü olan Carnage ortaya çıkar. Büyük bir ihtimalle filmde göreceğimiz Carnage’nin hikayesi çizgi romanlardakinden oldukça farklı olacak.


Fragmandaki birkaç detay.

Fragmanda karşımıza bir veya iki defa çıkan polis memuru karakterinin Officer Mulligan olduğu söyleniyor. Officer Mulligan, Venom’un Carnage’ı ortaya çıkardığı duruma benzer şekilde Carnage’dan ortaya çıkan başka bir simbiyot ile birleşerek Toxin’e dönüşüyor. İlerki filmlerde bu karakteri görme şansımız var mıdır acaba?


Fragmanda Officer Mulligan olduğu söylenen karakterin bir Daily Bugle gazetesi okuduğunu görmekteyiz. Bilmeyenler için, Daily Bugle Peter Parker’ın çalışmış olduğu bir gazete şirketidir. Sony öncesinde Venom’un Spider Man ile aynı evrende geçmediğini belirtse de ikinci filmde Daily Bugle’ı kullanmları hayranlara Tom Hardy’nin Venom’u ile Spider Man’in dövüştüğünü görme konusunda umut vermiştir. Sonrasında Sony Venom ile Spider Man için açıklamasını “Venom, Spider Man’in varlığından daha haberdar değil.” olarak değiştirmiştir.



Aynı zamanda gazetenin üzerinde yazan Avengers yazısı da birçok kişinin kafasında soru işareti bırakmıştır.



Fragmanda sol gözünün üzerinde bir çizik bulunan Shriek adında kadın bir karakter yer almaktadır. Kendisi filmin kötüsü Carnage’ın sevgilisi gibi birisidir ve bir mutanttır. Uçma, sonik patlama yaratma ve insanların kişiliklerini karatma gibi güçlere sahip olan bu karakter büyük ihtimalle filmin bir diğer kötüsü olacaktır



ความคิดเห็น


bottom of page