top of page
  • Doruk Yiğiter

Yalnız Değilsin

Öncelikle hayır, bu bir psikolojik sağlık destek mesajı değil. Her ne kadar psikolojik sağlık çok önemli olsa da bu yazının konusu çok daha farklı bir şey.

1960'larda kızışan "Uzay Yarışı" Dünya'ya ne kazandırdı? Ruslar uydu yaptı, Amerikalılar daha iyisini yaptı. Ruslar uzaya adam gönderdi, Amerikalılar Ay'a çıktı. Evet, bilim dünyası için çığır açan olaylardı bunlar fakat bizim gibi sıradan insanlara ne katkısı oldu? Eğer Soğuk Savaş dönemine meraklıysanız muhtemelen politikadaki skandalları, ekonomideki dalgalanmaları ve gerilimi ve dünya güçlerindeki değişimi sayarsınız. Bir de uzayı küçük bir çocuğa sorun. Sizin sayacağınız ve sayabileceğiniz çoğu şeyi bilmeyecektir. Bileceği tek şey ise bize 60'lı yılların hediyesi olan UFOlar olacaktır. Siz de ona bunların yalnızca filmlerde olduğunu ve adı üstünde yalnızca tanımlanamayan uçan objeler olduğu söyleyeceksiniz. Kim bilir, belki de o çocuk size gelip internetten bulduğu "UFO" fotoğraflarını gösterecek ve siz bu fotoğrafları ün peşinde olan fotoğrafçıların oyunları olarak veya bilgisayarı biraz fazla iyi kullanan bir grup insanın entrikası olarak damgalayacaksınız. Peki bu doğru mu? Antik Roma'dan bu yana insanlar gökyüzünde tanımlayamadıkları, renkli ışıklar saçan objeleri gördüklerini iddia ediyorlar. Bu kadar insan aynı şeyi görüp aynı şekilde yanılmış olabilir mi? Şu ana kadar bunlar hepsini bilimsel açıklamalarla cevapladık. Gerek meteorların atmosfere girişinde saçtığı ışıklar olsun gerek meteorolojik fenomenler olsun bilim insanlarının ve hükumetlerin her zaman bunlara bir cevabı oldu. Bu sayede bütün bu görüntülenmeler ya yalanlandı ya da UFO gördüğünü iddia eden insanların madde altında olduğu ortaya çıktı. Henüz geçen sene, ünlü şarkıcı Miley Cyrus bile UFO tarafından kovalandığını açıkladı. Bunu açıklarken de uyuşturucu kullandığını itiraf etmeyi unutmadı. Peki buradan çıkardığımız sonuç nedir? UFOlar hayal ürünü. Yanlış!

Kaynak: CNN Youtube


Sevgili dostumuz E.T. gerçek olabilir mi? Anlaşılan o ki, evet, olabilir. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) en son açıklamasına göre birkaç yıl önce sızdırılmış UFO görüntüleri gerçek! Pentagon sözcüsü Sue Gough, CNN'e olan açıklamasında Amerikan Donanma pilotları tarafından çekilmiş bu görüntülerin gerçek olduğunu söyledi. Görüntülenen 3 objenin birisinin "küremsi", birinin "palamut" şeklinde ve bir diğerinin de "metalik bir zeplin" şeklinde olması da dikkatlerden kaçmadı. Komplo teoricilerinin söylemekten bıkmadığı uzaylı istilası yakın mı? Bu 3 obje yalnızca bir keşif filosu muydu? İnternette dolaşan diğer UFO görüntüleri de doğru olabilir mi? Ne yazık ki şu an bunlara bir cevabımız yok. Nitekim henüz bu 3 objeyi bile tanımlayamadık sonuç olarak halen UFO diyoruz bunlara. Amerikan savunma bakanlığı bu görüntüler hakkında detaylı bir araştırma başlatmasına rağmen bu araştırmalar hakkında detaylı bir bilgi paylaşılmadı. Gough açıklamasında Pentagon'un yayımlanan görüntüler hakkında daha fazla yorumda bulunmayacağı ve incelemelerin de sahip olunan az bilgiden dolayı halka açık olmayacağını da belirtti. Bu sayede ağustos ayında kurulan ve Amerikan ordusu tarafından kaydedilen UFO görüntülerini inceleyen Unidentified Aerial Phenomena Task Force'un listesine bir yeni olay daha eklenmiş oldu.



Peki bu bizlere neyi gösteriyor? İlk olarak üstteki görev gücünden bahsedelim. Sizce de daha bu görüntüler doğrulanmadan önce böyle bir özel timin oluşturulması şüphe uyandırmıyor mu? Bana kalırsa Pentagon'un bu açıklamalarından da bir şey çıkmayacak. Dünya'nın her bir köşesinde uzaylıları heyecanla bekleyen uzay severler hüsrana uğrayacak. Her zaman olduğu gibi bu görüntülenen objelerin bir hava olayanın veya gök taşının ürünü olduğu söylenecek. En iyi ihtimalle pilotların gördüğü uçan cisimlerin gizli bir yüksek irtifa uçuş testi olduğu açıklanır ve olaylar biter. Kim bilir belki de uzay yarışı yeniden başlamıştır ve bu sefer yarışa sadece Amerika ve Rusya da dahil olmayabilir. Nitekim Çin kendi uzay istasyonları kurmakta çok istekli gözüküyor. Bu sefer Avrupa Birliği'nin de geride kalacağını hiç sanmam. Belki de bu dediklerimin hiçbirisi olmaz ve yılların sinema efsanesi uzaylılar bir anda gerçekliğe kavuşmuş olur. Sırada ne var, zombiler mi?

Comments


bottom of page