top of page
Back Logo (Clean, White).png
  • Yazarın fotoğrafıBerk Özenç

Yeni Batman Nasıldı?

Film nasıldı?

Ben genel olarak filmi oldukça beğendim ve beklediğimize deydiğini düşünüyorum. Filmin karanlık atmosferi beni oldukça içine çekti ve Gotham şehrinin sonunda yozlaşmış haline yakından bakabildik. Filmin Gotham’a bu açıdan yaklaşması onu öbür filmlerden çok daha farklı kılıyor.


Film aynı şekilde her ne kadar uzun olsa bile zamanını iyi kullanıyor. 3 saat boyunca sıkıldığım bir zaman hatırlamıyorum ben şahsen. Film boyunca Batman’i Riddler’ın bilmecelerini çözmeye çalışması ve bu şekilde de biz izleyicinin Gothamı daha iyi tanıyabilmesi benim çok hoşuma gitti. Çoğunuz belki duymuşsunuzdur ama film öbür Batman filmlerinden farklı olarak daha çok bir dedektiflik hikayesine sahip. Benim açıkçası filme gitmeden önce başta hiç umrumda değildi bu özelliği fakat izlerken bir hayli keyif aldığımı söyleyebilirim.


Film ayrıca Batman felsefesinin üzerinde de çok duruyor. En sonki Ben Affleck’in Batman’inin bir bina dolusu insanı öldürmesiyle eleştirilmesinden sonra, ki Batman’in olayı öldürmemesi, yönetmen Batman’in felsefesine daha çok odaklanmış ve çizgiroman severleri mutlu etmeye çalışmış. Bu filmde Batman’in motivasyonunu daha iyi anlayabilmem beni oldukça mutlu etti.


Robert Pattinson olmuş mu?

Batman olarak seçilir seçilmez direkt linç yiyen oyuncu bence herkesi şaşırtacak. İlk fragmanla beraber zaten birçok kişi bu konudaki olumsuz yorumlarını geri alsa da ben herkesin bu ön yargıdan kurtulmasını öneririm. Kendisi birkere Batman olarak oldukça havalı gözüküyor bence. Filmin birçok sahnesinde adamı gördüğümde tüylerimin diken diken olduğunu söyleyebilirim. Kendisi aynı zamanda oldukça iyi de oynamış. Son zamanlarda zaten güzel yapımlarda kendini gösteren Robert Pattinson bizlere çok güzel bir yaralı Batman sunmuş. Her ne kadar Batman milyarder ve güçlü bir kahraman olsa da kendisi sevgi görememiş bir insan ve Robert Pattinson bize Batman’in bu yanını çok iyi göstermiş.



Ayrıca birçoğunuzu belki mutlu edebilir, filmde Bruce Wayni çok görmüyoruz ve gördüğümüzde de normal bildiğimiz zengin playboy halinin aksine oldukça sessiz. Ben şahsen Batman’i daha çok görebildiğim için çok mutluyum.


Robert Pattinson dışında da öbür oyuncular da gayet iyiydi.


Beğenmediğim Yanları

Hikaye Batman’in sırasıyla Riddler’ın bilmecelerini çözmesiyle ilerlerken aniden Carmine Falcone’a fazla takılıyor. Her ne kadar kendisi Riddler’ın bilmecesinde oldukça önemli bir sahneye sahip olsa da film belli bir yerde sanki ana kötü oymuş ve tüm olay onun üzerineymiş gibi ilerliyor. Daha sonrasında kendime “doğru lan Riddler vardı” dediğimi hatırlıyorum. Folcone’ye odaklanıldığı bu sahneler oldukça iyi olsa da ve bizlere birçok şeyi gösterse de hikaye esas kötüsü yani Riddler’ı unutturmasaymış keşke.


Filmde net bir climax’in de olduğunu söyleyemeyiz. Her ne kadar climax olarak tanımlayabileceğimiz bir sahne olsa bile fimin geneliyle benzer bir tempoya sahip olduğu için izleyiciye o final havasını veremiyor.


Ayrıca filmde Batman'in biraz daha fazla alet edevata sahip olduğunu görsek daha hoş olabilird


Fragman


Beğenmediğim Yerler (Spoiler)

Filmde Batman’in su basan statta sıkışan insanları kurtardığı sahne çok dramatik ve özel bir sahne olabilecekken aniden yarıda kesiliyor ve daha sonrasında filmin başında da duyduğumuz müzikle Batman’in insanlara yardım ederkenki montajını izliyoruz. O müzik bana kalırsa öyle özel bir sahneye uymamış ve neden tekrarla o müziği kullandıklarını da anlayamadım, yönetmenin tercihi yapıcak bir şey yok. Aynı zamanda o sahneyi aniden yarıda kesmeleri biz izleyicinin o özel duyguya girmesini engelliyor


Filmde bence gereksiz bir Joker sahnesi vardı, devam filmi için reklam yapıyorlar gibi ama ben anlam veremedim ve hoşuma da gitmedi.


Comments


bottom of page