top of page
  • Defne Horasanlı

Yeni Bir Yıl ve Yeni Umutlar

Siz de aylar geçtikçe çevrenizin değiştiğinin farkındasınızdır. Bacalardan çıkan duman, mağaza ve restoranların süslenmiş camları ve dikenli yapraklara sahip olan kokinalar… Bunların hepsi zihnimizde tek bir şeyi çağırıştırıyor: yeni yıl yaklaşıyor! Yılbaşına bir aydan daha kısa süre kaldığı için çoğu müessese hummalı hazırlıklara başladı. Pek çoğumuz da evlerimizi süslemeye başladık bile. Hatta fark ettiyseniz okulumuz da bu hazırlıklardan payını aldı.


Yılbaşı pek çok insan için yeni planları, yeni umutları ve yeni başlangıçları ifade ediyor. Birçok insan hayatında tertemiz bir beyaz sayfa açarak geride bıraktığımız 2022 senesinden daha iyi bir sene geçirebilmek için hazırlıklara başladı. Belki siz de onlardan birisinizdir, kim bilir? 2022 yılı sizler için hayal ettiğiniz kadar iyi geçmemiş olabilir ama bu sizin için bir engel olmamalı ve ümidinizi kaybetmemelisiniz. Yani siz de bu değişikliğe katılmak isteyip nasıl başlayamayacağını bilemeyenlerden olabilirsiniz. Şimdi sıkı durun, sizlere birkaç öneri ile geldim.



1. Elinizdekilerle yetinmeyi bilin ve bununla mutlu olun!

“Carpe diem” terimini belki duyanınız vardır. Anda kalmanın önemini belirten Latince bir değiştir. Anda kalmak, hayatta mutlu olmanın anahtarlarından biridir. Elimizde bulunanlara bakıp bunlarla mutlu olmak hayatınızı güzelleştirebilir.


2.Kendinizi kimseyle karşılaştırmanıza gerek yok. Siz zaten çok özelsiniz!

Pek çok kişi sosyal medyada gördüğü “mükemmel” hayatlarla kendi hayatını karşılaştırıyor ve bunun sonucunda hayal kırıklığına uğruyor. Bunun sonucunda da kendini yetersiz hissediyorlar. Halbuki herkesin hayatının hem iyi hem de kötü tarafları vardır bu sebeple kimse kendini yetersiz hissetmemelidir. Yani herkes kendine özeldir.


3.Daha kibar olun! Unutmayın karşınızdaki kişi de sizin gibi bir insan.

Karşınızdaki kişiyle her zaman empati kurmalısınız. Unutmayın karşınızdaki kişi de bir insan ve onun da duyguları var. Her zaman kibar olun ve pozitif konuşun. Hayat kısa, kimseyi kırmaya değmez!



4.Dersleriniz için daha çok çaba gösterin!

Bu sene derslerde ve sınavlarda istediğiniz başarıyı yakalayamamış olabilirsiniz fakat bu hiçbir şeyin sonu değil. Motive olup planlı bir şekilde çalışırsanız üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir konu yok.


5.Yeni yerler görün, imkanınızca seyahat edin!

Seyahat etmek ve yeni yerler görmek bireyin dünyaya bakış açısını değiştirir bu sebeple çok önemlidir. Fırsat buldukça şehrinizdeki yeni yerlere gidin, mesela müzeler ve farklı restoranlar olabilir. Eğer imkanlarınız el verirse yurt dışına çıkmayı unutmayın!


6.Sağlıklı bir hayat yaşayın!

Sağlıklı beslenin ve günlük egzersiz yapın. Bol bol sebze ve meyve tüketmeyi de unutmayın. İlginizi çeken her türlü sporu yapabilirsiniz. En basitinden bir sabah yürüyüşü bile size iyi gelecektir.


Hepinize şimdiden mutlu yıllar!


Comments


bottom of page