top of page
  • Yazarın fotoğrafıOlgar Bilallar

Yeni Yıl Yazısı


2020 yılı çoğunluk için zorlayıcı, kimileri içinse pandemi yüzünden aile bireylerini yitirmenin acısıyla üzücü bir yıl oldu. Durum böyleyken, bence geride bıraktığımız yılın bize öğrettiği en önemli ders ise küresel birliğin önemidir.

Her çeşit kişi, kurum ve devletler bu süreçte çeşitli zorluklarla yüzleştiler. İnsanların sağlıkları tehlikeye düştü, kimi toplumlarda önlemsizlik nedeniyle koronavirüs çok zayiata sebep oldu, çoğu şirket iflasın eşiğine geldi ve devletler küresel bir resesyon ile ciddi ekonomik tehlikeler atlatıyorlar. Bu tehlikelerin hepsi hala aktif bir tehdit unsuru teşkil ediyor. Durum böyleyken, toplumun tüm kesimlerinin sadece kendi şahsi dertlerini çözmesi yerine dünya çapında, dayanışma içinde bir cevap üretmemizin ne kadar gerekli olduğu bir daha ortaya çıktı bence. Ülkelerin bu zor zamanlarda birbirlerine yaptıkları erzak ve personel yardımları, bu virüsün çok daha şiddetli vurduğu ülkelerdeki insanların şartlarını bir nebze olsun iyileştirebildi.


Evlerimizde mahsur kaldığımız ve sevdiğimiz insanlarla yılın başındaki kadar sık ve fiziksel temas içeren görüşmeler yapamadığımız bu süreçte, bahsettiğim gibi bir küresel birlik aslında yalnız olmadığımızı bizlere hatırlatabilir. Böylesine bir hatırlatma ise aramıza mesafeler girmiş olmasına rağmen gönüllerimizin aslında bir olduğunu göstererek, bu zor zamanlarda hepimizin ihtiyacı olan psikolojik desteği sağlayabilir. Çeşitli zorluklar yaşasak da bunu tecrübe eden tek kişi değiliz ve bunun farkındalığı bize yardımcı olabilir.

Comments


bottom of page